Τραγούδια υποψήφια για Όσκαρ – Η παρουσίασή τους στη φετινή 93η διοργάνωση

Από την κορυφή του νέου Μουσείου Κινηματογράφου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και από ένα μικρό ψαροχώρι στην Ισλανδία θα παρουσιαστούν φέτος τα πέντε τραγούδια που διεκδικούν βραβείο στα φετινά Όσκαρ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, τα υποψήφια τραγούδια δεν θα ενταχθούν στην τελετή απονομής των βραβείων, αλλά θα παρουσιαστούν ολόκληρα στο πλαίσιο ενός 90λεπτου ειδικού αφιερώματος, πριν από τη μεγάλη εκδήλωση της βραδιάς.

Ανάμεσα σε εκείνους που θα τραγουδήσουν (και που η ερμηνεία του θα κινηματογραφηθεί) από την ταράτσα του Μουσείου στο Λος Άντζελες -το οποίο παραμένει κλειστό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού-  είναι ο πρωταγωνιστής, του «Hamilton», Leslie Odom Jr.

Το τραγούδι του, «Speak Now» που ακούγεται στη δραματική ταινία «One Night in Miami» -με θέμα τους αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ- θα αποτελέσει μέρος του ειδικού αφιερώματος της διοργάνωσης για τα υποψήφια Οσκαρικά τραγούδια, το οποίο έχει τον τίτλο «Oscars: Into the Spotlight».

Από το Husavik της Ισλανδίας θα ερμηνευτεί το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga», με πρωταγωνιστή τον  Will Ferrell.

Η H.E.R. (βραβευμένη με τέσσερα Grammy) και η 12 φορές υποψήφια για το Όσκαρ Diane Warren -οι οποίες φέτος είναι ανάμεσα στους υποψήφιους καλλιτέχνες για τα τραγούδια τους στις ταινίες «Black Messiah» και «The Life Ahead» αντίστοιχα- θα τραγουδήσουν επίσης στο πλαίσιο του ειδικού αφιερώματος της βραδιάς. Για το τραγούδι «Io Si (Seen)», η Warren θα ενώσει τις δυνάμεις της με την διάσημη Ιταλίδα ερμηνεύτρια Laura Pausini.  Στα μελωδικά φαβορί για Όσκαρ είναι και το τραγούδι του Daniel Pemberton «Hear my Voice», από την ταινία «The Trial of the Chicago 7», το οποίο ερμηνεύει η Celeste. Ανάμεσα στις μελωδικές φωνές και αυτή της Molly Sandén, γνωστής από το υποψήφιο προς βράβευση τραγούδι «Husavik» («My Home Town»).

Ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Steven Soderbergh -ένας από τους τρεις παραγωγούς για το φετινό μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός- ανέφερε: «Θα έχουμε κινητικότητα πριν από την απονομή και μετά την τελετή για να ενισχύσουμε την κύρια διοργάνωση». «Η πρότασή μας είναι απλώς να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ακολουθία, αλλιώς θα χάσετε κάτι πραγματικά απροσδόκητο και διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

Η 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 25 Απριλίου -με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορονοϊού- στο Union Station στο Λος Άντζελες. Θα μεταδοθεί ζωντανά στις ΗΠΑ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Το ειδικό αφιέρωμα «Oscars: Into the Spotlight» θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά στις ΗΠΑ, στις 25/4. Θα το παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Ariana DeBose και Lil Rel Howery.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ oscars.org

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος