Τον Σεπτέμβριο στο Ζάππειο Μέγαρο η Art Athina 2024

Σύνοψη
  • Οι αιτήσεις συμμετοχής στην Art Athina 2024 ολοκληρώνονται στις 23/03/2024 και οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ανακοινωθούν προσεχώς

Δύο κεφαλαία Α -τα αρχικά του ονόματός της-, σε διαφορετικές συνθέσεις και χρώματα, πρωταγωνιστούν στη φετινή οπτική ταυτότητα της Art Athina, του μεγαλύτερου εικαστικού γεγονότος στην Ελλάδα και μιας από τις παλαιότερες φουάρ στην Ευρώπη. Η Art Athina 2024 θα είναι κατά μία ημέρα μεγαλύτερη και θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, στη σταθερή πλέον έδρα της, το ς.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος της Art Athina 2024 είναι:

• Η κυρίως έκθεση της Art Athina και ο πυρήνας της φουάρ που περιλαμβάνει την παρουσίαση επιλεγμένων γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το παράλληλο πρόγραμμα της φουάρ θα συνθέσουν οι παρακάτω ενότητες:

• To Design, με τη συμμετοχή γκαλερί που δραστηριοποιούνται στην προώθηση του πειραματικού σχεδιασμού και των συλλεκτικών αντικειμένων σε επιμέλεια του Mare Studio.

• Τα Projects όπου παρουσιάζονται οι ανεξάρτητοι χώροι τέχνης σε επιμέλεια της Λουκίας Θωμοπούλου.

• Talks, έξι συζητήσεις με καταξιωμένους καλεσμένους, σε επιμέλεια της Ολυμπίας Τζώρτζη και θεματικό άξονα γύρω από την εξέλιξη και τη λειτουργία των αιθουσών τέχνης.

• Video που έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό με πρωτοποριακό οπτικό υλικό, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

• Performance με έργα και προτάσεις που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό της αθηναϊκής φουάρ, σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή.

• Kids’ Educational Program σχεδιασμένο από τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού ΚROMA, για παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών, εφήβους και τους συνοδούς τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην Art Athina 2024 ολοκληρώνονται στις 23/03/2024 και οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ανακοινωθούν προσεχώς. Η εκδήλωση πρόκειται να ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος