Το Βραβείο συνολικής καριέρας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο θα λάβει ο Renzo Rossellini

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο θα αποτίσει φόρο τιμής στον γνωστό ιταλό παραγωγό και σκηνοθέτη Renzo Rossellini στην Piazza Grande την Πέμπτη 10 Αυγούστου. Μετά την τελετή απονομής του βραβείου, θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας La città delle donne (Η πόλη των γυναικών, του Federico Fellini, 1980), ενώ την Παρασκευή 11 Αυγούστου ο Rossellini θα συναντήσει το κοινό του φεστιβάλ στο Forum @Spazio Cinema.

Ως παραγωγός των σημαντικότερων σκηνοθετών, όπως του Federico Fellini, της Lina Wertmüller, του Werner Herzog και του Francis Ford Coppola, αλλά και ως βοηθός σκηνοθέτης (για τον πατέρα του Roberto και, μεταξύ άλλων, τον François Truffaut και του Claude Chabrol) και σκηνοθέτης με τη δική του φιλμογραφία, ο Renzo Rossellini δεν έπαψε ποτέ να επιδιώκει να μεταδώσει τη γνώση του για τον κινηματογράφο, διδάσκοντας γενιές φοιτητών και κινηματογραφιστών με πάθος και αφοσίωση. Τώρα θα είναι ο επόμενος αποδέκτης του Βραβείου καριέρας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, το οποίο αναγνωρίζει τη συνεισφορά του με μια καριέρα αφιερωμένη στην Έβδομη Τέχνη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, Giona A. Nazzaro, δήλωσε: “Ο κινηματογράφος είναι ένα εργαλείο για να μάθουμε για τον κόσμο: Ο Renzo Rossellini μας δίδαξε αυτό το μάθημα χωρίς να περιμένει κάτι από εμάς, και αυτό τον κάνει ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες στο σύγχρονο κινηματογράφο. Η αγάπη του για τον κινηματογράφο πηγάζει από την οικογένειά του και τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή. Διατηρώντας τα ένστικτα του που δεν έχουν αλλοτριωθεί και καθοδηγούμενος από το πάθος του, άφησε ένα σαφές και έντονο αποτύπωμα [στην κινηματογραφική τέχνη]. Σήμερα, γιορτάζουμε έναν άνθρωπο του κινηματογράφου, τον Renzo Rossellini θέλοντας να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτό που είναι πιο αγαπητό σε εμάς στον ίδιο, τον κινηματογράφο.”

Το Βραβείο συνολικής καριέρας δημιουργήθηκε το 2011. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν τιμηθεί με αυτή τη διάκριση είναι ο Harrison Ford (2011), ο Alain Delon (2012), η Jacqueline Bisset (2013), ο Harvey Keitel (2016), ο Dario Argento (2021) και το 2022 ο Matt Dillon.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος