«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Η νέα σειρά της ΕΡΤ που θα ταξιδέψει το τηλεοπτικό κοινό από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Άουσβιτς

Array

Η νέα σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς» θα ταξιδέψει το κοινό στις αρχές του 20ού αιώνα και θα καταγράφει το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης. Τα γυρίσματα έχουν ήδη αρχίσει και η κάμερα της ΕΡΤ ήταν εκεί.

Ο ηθοποιός, Νίκος Ψαρράς ανέφερε πως το «συγκινητικό είναι ότι για πρώτη φορά, ενώ είχαμε μια τόσο μεγάλη εβραϊκή κοινότητα, φτιάχνουμε μια τέτοια σειρά, έστω για τη μνήμη τους».

Πλοκή

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία, Μωής Κοέν να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί η σύζυγός του φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ. Η ηθοποιός Ελισάβετ Μουτάφη, μιλώντας στην κάμερα στη ΕΡΤ, δηλώνει ότι η εν λόγω σειρά «φτάνει από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης, μέχρι το Άουσβιτς».

Η ιστορία της φωτιάς, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένεια ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης αδελφής, Ζακλίν από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο. Πολλοί ταλαντούχοι ηθοποιοί θα κάνουν την εμφάνισή τους στη σειρα της ΕΡΤ.

Η σειρά μυθοπλασίας λοιπόν «Το βραχιόλι της φωτιάς», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα και σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, έρχεται τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος