To «Τοp 10» του Αμερικανικού Box Office

Είναι θλιβερό αλλά το box office προδίδει τις κινηματογραφικές τάσεις για τα επόμενα χρόνια. Με μοναδική εξαίρεση το «Top Gun Maverick» που αν και blockbuster αποφεύγει το ψηφιακό περιβάλλον και τις κινηματογραφικές ευκολίες, η μέχρι στιγμής 10άδα αποτελείται από remake, sequels, ταινίες «συνταγής» και DC-marvel-ικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται όπως είπαμε το νέο Top Gun που «σπάει» κάθε εβδομάδα ρεκόρ.

Ακολουθεί η ντροπή των sequels «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» στη δεύτερη θέση και με σχεδόν 40.000.000 δολάρια λιγότερες εισπράξεις ακολουθεί το χειρότερο δημιούργημα του Ιουρασικού σύμπαντος, το «Jurassic World: Κυριαρχία». Το επίσης απογοητευτικό άνισο και δήθεν σκοτεινό «Μπάτμαν» βρίσκεται μια θέση πιο κάτω. Ακολουθεί το sequel των «Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου», που αν και είναι πράγματι διασκεδαστικό, είναι σαφέστατα «ξαναζεσταμένο φαγητό». Ίσως η μοναδική λιγότερο ταινία-συνταγής του σύμπαντος της Marvel, το «Thor: Love And Thunder» ακολουθεί με τη συνέχεια του «Spider-man: No Way Home» -που σε κάποιες χώρες βγήκε εν τω μέσω των υγειονομικών περιορισμών- που όμως με πρεμιέρα 8 μήνες πριν, είναι ήδη σχεδόν ξεχασμένο. Η ταινία που, όπως δηλώνει ο Τζιμ Κάρευ ίσως είναι το κύκνειο άσμα του, το «Sonic: Η Ταινία 2», η μεταφορά του βιντεοπαιχνιδιού «Uncharted» και το υβρίδιο βιογραφίας «Elvis», κλείνουν τη δεκάδα.

Η απληστία της Disney -που πλέον έχει στον κατάλογο της τα περισσότερα στούντιο και προϊόντα μαζικής κατανάλωσης-, τα φραντσάιζ της Illuminati, Universal, Warner και Sony, η φοβία ανοιγμάτων σε κάτι καινούριο, περιορίζει και φέτος τις πραγματικές επιλογές στο σινεφίλ κοινό που πλέον περιορίζεται να βλέπει ταινίες που «ο καλός νικάει τον κακό», χωρίς πραγματικές εκπλήξεις ή κινηματογραφικές καινοτομίες.

Αν υπάρχει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα με την σταθερά εξελισσόμενη άνοδο του Top Gun Maverick στο παγκόσμιο Box Office είναι αποκλειστικά ότι κινδυνεύει η πρωτιά των μέχρι στιγμής σίγουρων στοιχημάτων της Marvel. Αυτό ενδέχεται να προβληματίσει τα στούντιο για “θρόνο”, “Βασιλιάδες” και την εικόνα των Box office hits που πραγματικά θα αναζητούσε το κοινό αν είχε αυτή την επιλογή.

Ας ελπίσουμε ότι μάλλον είναι μόδα και θα αλλάξει, γιατί δυστυχώς τα νούμερα, δείχνουν ότι το κοινό κινδυνεύει να μετατραπεί σε νούμερο, σε παραπάνω από δύο έννοιες (σε καπιταλιστικούς και καλλιτεχνικούς όρους).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος