«Το Θαύμα της 34ης Οδού»: Η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία σε μια εορταστική δωρεάν προβολή

Η μαγεία των εορτών πλημμυρίζει το Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, σε συνεργασία με την Mooviereel, με μια από τις πιο συγκινητικές ταινίες για τα Χριστούγεννα: την κλασική ταινίας του Τζορτζ Σίτον «Το Θαύμα της 34ης Οδού» (Miracle on 34th Street).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μορίν Ο’Χάρα, ο Τζον Πέιν, η Νάταλι Γουντ, σε έναν από τους πρώτους ρόλους της καριέρας της σε ηλικία 8 ετών, και ο Έντμουντ Γκουέν στον ρόλο του Άγιου Βασίλη.

«Το Θαύμα της 34ης Οδού»: Η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία σε μια εορταστική δωρεάν προβολή
(Από τα αριστερά): John Payne, Maureen O’Hara, Edmund Gwenn, και η μικρή Natalie Wood σε στιγμιότυπο της ταινίας «Το Θαύμα της 34ης Οδού»

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:15, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Η ταινία «Το Θαύμα της 34ης Οδού» έχει κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Πρωτότυπης Ιστορίας, Καλύτερου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Έντμουντ Γκουέν), ενώ ήταν υποψήφια και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την συμπεριέλαβε στη λίστα «AFI 100 Χρόνια… 100 Επευφημίες», κατατάσσοντάς την στην 9η θέση.

«Το Θαύμα της 34ης Οδού»: Η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία σε μια εορταστική δωρεάν προβολή
Η αφίσα της ταινίας «Το Θαύμα της 34ης Οδού»

Σύνοψη

Στην κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία του Τζορτζ Σίτον, ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο Κρις Κρινγκλ (Εντμουντ Γκουέν), αντικαθιστά ένα μεθυσμένο Άγιο Βασίλη στην ετήσια παρέλαση των Macy’s για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ο Κρινγκλ ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή, και πολύ σύντομα πιάνει δουλειά στο κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας, στο κέντρο του Μανχάταν. Όταν αρχίζει να λέει στους έκπληκτους πελάτες και υπαλλήλους ότι είναι στην πραγματικότητα ο Άγιος Βασίλης, οδηγείται στο δικαστήριο, για να διαπιστωθεί η ψυχική του υγεία και, το πιο σημαντικό, η αυθεντικότητά του.

Αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι τα ευγενή συναισθήματα μπορούν να είναι το κύριο συστατικό μιας υπέροχης ταινίας, «Το Θαύμα της 34ης Οδού» αποτελεί μια από τις διαχρονικές κλασικές ταινίες, που δε χάνουν ποτέ τη μαγεία τους, όσα Χριστούγεννα κι αν έχουμε περάσει βλέποντάς την.

«Το Θαύμα της 34ης Οδού»: Η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία σε μια εορταστική δωρεάν προβολή
Στιγμιότυπο της ταινίας «Το Θαύμα της 34ης Οδού»

Πληροφορίες Προβολής

Ημερομηνία και ώρα: Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 19:15

Χώρος: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος