«Το σύμβολο της Παλαιάς Ελλάδος εκπορθείται και βεβηλώνεται από την “προσφυγικήν αγέλην”»

Συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων με θέμα “Πτυχές της Εγκατάστασης των Μικρασιατών Προσφύγων στην Ελλάδα”.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών φιλοξενεί έκθεση και κύκλο ομιλιών του ΚΜΣ με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή και την περίοδο αποκατάστασης και εγκατάστασης των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.

Οι ομιλητές θα εστιάσουν στην ελληνοτουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών, στη δράση των δυτικών ανθρωπιστικών οργανώσεων στα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης, στις δυσκολίες της συμβίωσης των προσφύγων με τους «γηγενείς», στη δημιουργία προσφυγικών συνοικισμών στην Αττική, καθώς και στην αρχιτεκτονική κληρονομιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας”.

«Το σύμβολο της Παλαιάς Ελλάδος εκπορθείται και βεβηλώνεται από την “προσφυγικήν αγέλην”»Στα πλαίσια αυτά την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 στις 6μμ στο ΠΠΙΕΔ (Λεωφόρος Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2 Νέα Φιλαδέλφεια), θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο, ομιλία από το Μενέλαο Χαραλαμπίδη (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), με θέμα: «Το σύμβολο της Παλαιάς Ελλάδος εκπορθείται και βεβηλώνεται από την “προσφυγικήν αγέλην”». Η δύσκολη συμβίωση Μικρασιατών προσφύγων και «γηγενών» στη μεσοπολεμική Αθήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος