Το Persepolis της Μαργιάν Σατραπί θα συναντηθεί ξανά με το κοινό στη Ρώμη

Array

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης οργανώνει προβολή της ταινίας «Περσέπολις» των Marjane Satrapi και Vincent Paronnaud. Η σκηνοθέτις από το Ιράν και ο σχεδιαστής της επιβλητικής της γραφικής νουβέλας θα συναντηθούν με το κοινό μετά την προβολή.

Σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης πραγματοποιεί ειδική προβολή του αριστουργηματικού animation που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τους Marjane Satrapi και Vincent Paronnaud. Η σκηνοθέτις από το Ιράν που είναι και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, θα συναντηθεί με το κοινό μετά το τέλος της προβολής, η οποία από προσωπική επιθυμία της δημιουργού θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Η Μαργιάν Σατραπί είχε κερδίσει το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2007 και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερου κινούμενου σχεδίου.

Το Persepolis της Μαργιάν Σατραπί θα συναντηθεί ξανά με το κοινό στη Ρώμη
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Η «Περσέπολις», που είχε διανεμηθεί και στη χώρα μας, βασίζεται στην πρωτότυπη γραφική νουβέλα της Marjane Satrapi. Πρόκειται για μια έντονη και συγκινητική αυτοβιογραφική ιστορία ενηλικίωσης ενός νεαρού κοριτσιού στο Ιράν κατά τη διάρκεια της Ισλαμικής Επανάστασης. Μέσα από τα μάτια της έξυπνης και εξωστρεφούς Marjane, η ταινία δείχνει πώς η έλευση στην εξουσία των φονταμενταλιστών κατέστρεψε τις ελπίδες ενός λαού, αναγκάζοντας τις γυναίκες να φορούν μπούργκες και να φυλακίζονται μαζί με χιλιάδες αντιφρονούντες.

Διαβάστε επίσης: Οι γυναίκες του Ιράν δεν βγήκαν για πρώτη φορά στους δρόμους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος