Το καμπαρέ «Μουλέν Ρουζ» του Παρισιού σταματά το νούμερο με τα φίδια

Το ιστορικό καμπαρέ Μουλέν Ρουζ στο Παρίσι ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εγκατέλειψε ένα μακροχρόνιο νούμερο με φίδια υπό την πίεση ομάδων για τα δικαιώματα των ζώων.

Η διεύθυνση του φημισμένου χώρου είχε ήδη υποσχεθεί τον Μάρτιο να τερματίσει την παράσταση, κατά την οποία μη υδρόβια φίδια βυθίζονται σε μια διαφανή δεξαμενή μαζί με μια γυναίκα για μια ακροβατική παράσταση.

Το καμπαρέ «ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Μαΐου, νωρίτερα από τη δέσμευσή του», όπως ανέφερε, έχοντας δηλώσει προηγουμένως ότι θα τερματίσει όλες τις παραστάσεις που περιλαμβάνουν ζωντανά ζώα το 2024.

Το καμπαρέ, που ιδρύθηκε το 1889, υπέκυψε τώρα στις πιέσεις των αξιωματούχων του Παρισιού και των ακτιβιστών που δήλωσαν ότι είναι σκληρό να βυθίζονται χερσαία φίδια.

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων δήλωσαν ότι είχαν δει τα φίδια να προσπαθούν να κρατήσουν το κεφάλι τους πάνω από το νερό στο τμήμα.

Τα δύο είδη που χρησιμοποιήθηκαν στο νούμερο, ο δικτυωτός πύθωνας της Νοτιοανατολικής Ασίας και ο ινδικός πύθωνας, προστατεύονται και ζουν στη στεριά, είχαν ενημερώσει τον χώρο οι αξιωματούχοι του γραφείου του δημάρχου του Παρισιού.

Η απόφαση του Μουλέν Ρουζ ακολούθησε μια έντονη εκστρατεία με υπογραφές και διαδηλώσεις.

«Πρόκειται για μια ιστορική κίνηση» που «πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση για τον τερματισμό της αιχμαλωσίας ζώων στη Γαλλία», δήλωσε η Αμαντίν Σανβιζένς της ομάδας υπεράσπισης των Paris Animaux Zoopolis (PAZ), η οποία σχεδίαζε νέα διαμαρτυρία μπροστά από το ίδρυμα.

Πέρυσι το καμπαρέ δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien: «Ποτέ δεν κακομεταχειριστήκαμε και ποτέ δεν θα κακομεταχειριστούμε τα ζώα».

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος