Το Halloween γιορτάζεται με… «Halloween Kills»

Το 2018, μια μικρή ταινία του 1978 θα ξαναγεννηθεί 40 χρόνια αργότερα. Πρόκειται για την ταινία τρόμου που άνοιξε ένα παράθυρο για το είδος των slasher ώστε να αποκτήσουν κοινό και σε αίθουσες πρώτης προβολής.

(απόσπασμα από την κάλυψη της πρεμιέρας του Halloween στο TIFF / από το προσωπικό αρχείο του Αλέξανδρου Ρωμανού Λιζάρδου)

Το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία. Η πρώτη ταινία με τον πενιχρό προϋπολογισμό των 325.000$ έβγαλε μόνο από την πρώτη προβολή της κάτι περισσότερο από 47.000.000$. Το αντίστοιχο remake στο παγκόσμιο box office έφτασε τα 255.000.000 με budget μόλις 10.000.000$.

Το Halloween Kills βρίσκεται ήδη 10 μέρες στις Αμερικανικές αίθουσες πλησιάζοντας επικίνδυνα τα 100.000.00$ σε παγκόσμιες εισπράξεις. Με διπλάσιο budget από την ταινία που έκανε πρεμιέρα 4 χρόνια πριν, δείχνει να έχει ικανοποιητική πορεία, χωρίς ιδιαίτερη πτώση αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σίγουρα βοήθησε σε αυτό και η σημερινή γιορτή του Halloween, κάτι ανάμεσα στο δικό μας ψυχοσάββατο και τις αποκριές, που δειλά έχει εισχωρήσει και στη δική μας κουλτούρα. Το στοίχημα όμως που κέρδισε αυτή η ταινία είναι διπλό αφού η παράλληλη ψηφιακή διανομή του μέσω της πλατφόρμας Peacock δεν σταμάτησε την κερδοφόρα πορεία του, χαρίζοντας του το πρώτο τετραήμερο προβολής 50.000.000$.

Το είδος του τρόμου αλλά και των δυνατών franchise, ευτυχώς, σπάνια επηρεάζεται από τις παράνομες οικιακές προβολές. Και στη χώρα μας η ταινία πειρατεύτηκε αυτοστιγμεί, όμως -ευτυχώς- το κοινό δείχνει να επιλέγει την αίθουσα για να τρομάξει.

To δεύτερο μέρος του reboot σας το παρουσιάσαμε στο site στις ταινίες της Πέμπτης
…καθώς και με βίντεο στην εκπομπή Στούντιο 4.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος