«Το φωτογραφείο του μπαμπά μου»-Μια ταινία για τον Τάκη Τλούπα στο 25ο ΔΦΝΘ

Στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, προβάλλεται σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 (18:30, Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης) το ντοκιμαντέρ «Το φωτογραφείο του μπαμπά μου» της Καλλιόπης Λεγάκη για τον σπουδαίο Έλληνα φωτογράφο Τάκη Τλούπα.

Η ταινία ακολουθεί τα βήματα και τις εικόνες του Λαρισαίου φωτογράφου με οδηγό την αφήγηση της κόρης του Βάνιας η οποία σήμερα συνεχίζει να δουλεύει το φωτογραφείο του μπαμπά της, στην ίδια γωνιά της Λάρισας.

Το τοπικό και συνάμα παγκόσμιο βλέμμα του μοναδικού αυτού εικαστικού της φύσης, της ζωής της υπαίθρου και των ανθρώπων της έρχεται στο παρόν μέσα από το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη η οποία αναφέρει για αυτήν την ταινία:

«Το φωτογραφείο του μπαμπά μου»-Μια ταινία για τον Τάκη Τλούπα στο 25ο ΔΦΝΘ

«Η κούτα που ανακάλυψα, ξεχασμένη για τριάντα χρόνια, στο υπόγειο του φωτογράφου Τάκη Τλούπα, στη Λάρισα, ήταν για μένα θησαυρός. Ένα σπάνιο κινηματογραφικό υλικό από το 1950 ως το 1980, που είχε τραβήξει ο ίδιος με την super8 κάμερα του, με παρακίνησε να αναζητήσω τον άνθρωπο και την δουλειά του.

Έχοντας αφήσει, μετά τον θάνατο του, ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο, αποτέλεσμα των ταξιδιών του σε όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως στη γενέτειρα του, την Θεσσαλία, ο Τάκης Τλούπας δίκαια θεωρήθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του τόπου μας».

Η Καλλιόπη Λεγάκη μίλησε για την ταινία και για τη ζωή και το έργο του Τάκη Τλούπα στην εκπομπή «Αποτύπωμα» της Φωνής της Ελλάδας με τη Φούλη Ζαβιτσάνου. Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για online προβολή από την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 10:00 π.μ. στο σύνδεσμο:

https://online.filmfestival.gr/film/to-photographeio-tou-mpampa-mou-my-fathers-studio/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος