«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ για λίγες ακόμα παραστάσεις στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη

Σύνοψη
  • «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη
  • Έως τις 28 Απριλίου 2024, Κυριακές στις 12:00 και καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων του στις 28 Απριλίου 2024 στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη.

1930. Η φασαριόζικη οικογένεια του Αμερικανού πρεσβευτή Χίραμ Όουτις μετακομίζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία και τον περιβόητο Πύργο του Κάντερβιλ. Μαζί με όλα, τους τοίχους, τα έπιπλα, τους κήπους, ο θαρραλέος κύριος Όουτις αποκτά και το φάντασμα του σπιτιού, τον παλιό ιδιοκτήτη Σερ Σάιμον Κάντερβιλ που φημολογείται ότι «κατοικεί» εκεί περισσότερο από δύο αιώνες!

Το φάντασμα, κάνει τα αδύνατα δυνατά να φανεί «αντάξιο της τρομερής του φήμης», αλλά τα τεχνάσματά του είναι τόσο παλιά όσο και το ίδιο…

Θα καταφέρει να τρομάξει τους Όουτις ή μήπως τελικά αρχίσει να τρέμει τους «τζαζ» Αμερικάνους νέους ενοίκους; Τι φάντασμα είναι, αν δεν το φοβάται κανείς; Κι αλήθεια, γιατί έγινε φάντασμα; Μήπως ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η γαλήνη και το φως στον Πύργο του Κάντερβιλ;

Θα περίμενε κανείς πως «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» είναι μια τρομακτική ιστορία. Όμως, ο υπέροχος Όσκαρ Ουάιλντ, με μια ευφυή αλληγορία, ακροβατώντας στα όρια του παραμυθιού έγραψε ένα εκπληκτικό χιουμοριστικό διήγημα για τη σύγκρουση δύο κόσμων, του παλιού και του νέου, αυτόν του συντηρητισμού και των μύθων και εκείνον της ελεύθερης σκέψης και της λογικής. Μια σύγκρουση κάθε φορά λιγότερο ή περισσότερο φανερή και έντονη, μα πάντα διαχρονική.

«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ για λίγες ακόμα παραστάσεις στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη

Κυρίως όμως, ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε μια ιστορία για τον φόβο και τη διαχείρισή του, για την κατανόηση, την επιείκεια και τις δεύτερες ευκαιρίες, μια ιστορία τελικά για τη συγχώρεση που λυτρώνει και αποδεικνύει ότι η καλοσύνη είναι η απάντηση σε όλα!

Επτά ηθοποιοί, μια ολόκληρη τζαζ ορχήστρα επί σκηνής, θα μας παρασύρουν με σωματικούς αυτοσχεδιασμούς, τεχνικές βωβού κινηματογράφου και μυστηριακές ατμόσφαιρες, σε μια παράσταση με ανατρεπτικό και ξεκαρδιστικό χιούμορ, μια ιστορία για να μη φοβάσαι!

«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ για λίγες ακόμα παραστάσεις στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη

Ταυτότητα Παράστασης

Μετάφραση – Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης, Σκηνικά – Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου, Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Τσέκος, Χορογραφία – Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα, Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος, Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας – Τερέζα Παλαιολόγου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμάς Τσακνάκης, Βοηθός σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Έλλη Εμπεδοκλή, Κομμώσεις βίντεο: Χίλης Ιωάννης, Μακιγιάζ: Νόκου Αλόντρα, Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα, Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου, Βοηθός Παραγωγής: Μαργαρίτα Κυριάκου, Οργάνωση Προώθησης – Ομαδικές Κρατήσεις: Εύη Κουρεμένου, Παραγωγή: Γεράσιμος Σκαφίδας

Ηθοποιοί: Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιαννάκης, Θανάσης Καφενταράκης Θεοδοσία Σαββάκη, Άννα Φιλιππάκη, Δημοσθένης Φίλιππας, Ουσίκ Χανικιάν

«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ για λίγες ακόμα παραστάσεις στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη

Πληροφορίες Παραστάσεων

Στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη

Κυριακές στις 12:00 και καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Ομαδικές κρατήσεις, σχολεία: 210.3806274 Εύη Κουρεμένου / ArtCore

Τηλέφωνο Ταμείου για μεμονωμένα εισιτήρια: 210 5223522

Προπώληση εισιτηρίων viva.gr

Κρατήσεις εισιτηρίων εδώ

Στουρνάρη 32, 11526 Αθήνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος