Το ERTNEWS ήρθε για να μείνει: Το πρώτο αμιγώς ενημερωτικό κανάλι στην ελληνική τηλεόραση

Λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, το Ραδιομέγαρο άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε δημοσιογράφους, ξεναγώντας τους στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Το στούντιο που θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών είναι έτοιμο, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος του ΕΡΤNEWS ανέλαβε ο «Ερμής», ένα δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης. Για το ερχόμενο ντιμπέιτ, τον πρωτοπόρο «Ερμή» και τη δημιουργία του ERTNEWS μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τον Γιώργο Κουβαρά, ο κ. Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Έδωσε λεπτομέρεις για τη μεγάλη εκλογική βραδιά, αποκαλύπτοντας ποιοι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς. Ειδικότερα, τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα. Την Πέμπτη αναμένεται να συνατηθούν οι εν λόγω δημοσιογράφοι στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρεις του ντιμπέιτ. Ενδεχομένως, να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για να καθοριστεί η σειρά των ερωτήσεων.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι οι εξής: 1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, 3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια, 4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και 5) Περιβάλλον και Ενέργεια. Θα υπάρχει και έκτος γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να προβούν στην καταληκτική τους τοποθέτηση, για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.

«Κύριες και κύριοι καλησπέρα σας, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο τέσσερα της ΕΡΤ. Είναι το στούντιο το οποίο σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά. Κανονικά θα έπρεπε να κάνει εκείνος την παρουσίαση αυτή αλλά λόγω φόρτου εργασίας επιστράτευσαν εμένα. Εγώ το μόνο που ζήτησα, είναι να κάνω έναν πιλότο εκπομπής. Φαίνεται όμως ότι τους έβαλα ιδέες. Θέλουν λέει να ακολουθούν πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», είπε ο «Ερμής».

«Ένα ενημερωτικό κανάλι πρέπει πάντα να ακολουθεί τις εξελίξεις. Εμείς για αυτήν την παρουσίαση επιστρατεύσαμε έναν ψηφιακό εικονικό παρουσιαστή, τον ονομάσαμε Ερμή για να παρουσιάσει το πρόγραμμά μας. Πλέον, η ΕΡΤ βρίσκεται σε ένα στάδιο με την δημιουργία του ERTNEWS που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών για 24ωρη πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, κ. Φώτης Καφαράκης.

Ο κ. Γιάννης Τρουπής, Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ, σημείωσε ότι «πάντοτε οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί, όμως ας κάνουν λίγη υπομονή οι τηλεθεατές μας, γιατί θα υπάρξουν κάποιες ιδιαιτερότητες, κάποιες εκπλήξεις. Νομίζω ότι η βραδιά του ντιμπέιτ θα είναι ένα ακόμα σημαντικό γεγονός στην πορεία του Ertnews (…) Περάσαμε σχεδόν ένα χρόνο, τα καλύτερα έρχονται. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «χωρίς τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ ΑΕ δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα κι αυτό πρέπει να κρατήσουμε».

Εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ραδιομεγάρου, απηύθυναν ερωτήσεις στα στελέχη και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και έμαθαν τους μηχανισμούς λειτουργίας του σταθμού.

«Είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό. Καταρχάς εξ όψεως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά αλλά νομίζω και στο τεχνικό κομμάτι. Στο δημοσιογραφικό κομμάτι νομίζω είναι πιο πλήρης η ομάδα της ΕΡΤ στην ενημέρωση τα τελευταία χρόνια» δ΄ξλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Σκρόμπολας, Διευθυντής του Zappit.gr.

«Είναι μια κατευθυντήρια γραμμή, ένας μπούσουλας και για αλλά κανάλια τα οποία θέλουν να έχουν μια σωστή ενημέρωση», είπε η Διευθύντρια του TV 24 και του TiVi Σίριαλ. κ. Μαρία Μεταξητίνου.

To ERTNEWS είναι το πρώτο αμιγώς ενημερωτικό κανάλι στην ελληνική τηλεόραση με διαρκή ροή ειδήσεων, ένθετα, 19 περιφερειακούς σταθμούς και ανταποκριτές σε όλο τον κόσμο.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, σχεδόν δυόμιση εκατομμύρια μοναδικοί χρήστες μπήκαν στο ειδησεογραφικό κανάλι της ΕΡΤ, oι 8 στους 10 από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Ανάλυση: Φώτης Καφαράκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος