Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εγκαινιάζει μία νέα θεατρική σκηνή

Με το έργο του Δημητρίου Βικέλα «Λουκής Λάρας» με τον Μανώλη Μαυροματάκη και σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη εγκαινιάζεται σήμερα, 22 Οκτωβρίου η νέα σκηνή, Σκηνή Ωμέγα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας (1835-1908)»,η οποία διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, ενώ στην κεντρική σκηνή θα ανέβει το πολυσυζητημένο «Μινόρε».

Ο Λουκής Λάρας του Δημητρίου Βικέλα είναι μια εναλλακτική πρόταση για τον εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1821. Μια προσωπική εξομολόγηση, που μάς αποκαλύπτει τις λιγότερο ένδοξες  πτυχές της περιόδου του 1821, συστήνοντας μας τα πρόσωπα τα οποία η Ιστορία παραμερίζει: τους αντί-ήρωες. Αυτούς που ηρωικά αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τη «ζωή», μετά τον αγώνα. Η παράσταση επιχειρεί να συγκινήσει, δηλαδή να κινήσει το συναίσθημα του θεατή, αναδεικνύοντας μέσα από την ιστορικότητα του συγκεκριμένου προσώπου την απλή αλλά ουσιώδη καθημερινότητα.

Με έμφαση στις εκδόσεις του Λουκή Λάρα, που αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα αγαπητό ανάγνωσμα και έλαβε ξεχωριστή εικαστική αξία μέσα από την εικονογράφηση του Θεόδωρου Ράλλη, τα εκθέματα παρουσιάζουν την ποικιλία των ενδιαφερόντων του συγγραφέα, όπως ακριβώς αποτυπώθηκαν στις διαλέξεις, τα λογοτεχνικά κείμενα, την αρθρογραφία στον Τύπο και τις οδοιπορικές αναμνήσεις του.

Στις 20 Οκτωβρίου, η παράσταση «Το Μινόρε» ανέβηκε στο Θέατρο Πειραιά, ταξιδεύοντας τους θεατές με τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου, μέσα από τη θεατρική διασκευή του Δημήτρη Χαλιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εγκαινιάζει μία νέα θεατρική σκηνή

Ανοιχτή, λοιπόν, πρόσκληση σε όλον τον κόσμο που επιθυμεί να διατηρεί στενή σχέση με τις Τέχνες, απευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΘΠ, Λευτέρης Γιοβανίδης για τα εγκαίνια της νέας θεατρικής σκηνής Ωμέγα, που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, στις 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:30.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος