Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 αποχαιρετά τον Νότη Μαυρουδή

Array

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Νότη Μαυρουδή, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, που υπήρξε επίσης σημαντικό στέλεχος του σταθμού.

Ο Νότης Μαυρουδής συνεργάστηκε με τη Σοφία Μιχαλίτση στη διεύθυνση του Δεύτερου από το 1984 έως το 1988, ως υπεύθυνος των μουσικών παραγωγών. Από το 1988 έως το 1990 ήταν υπεύθυνος των μουσικών παραγωγών της Ε.ΡΑ 4.

Σημαντική στιγμή για την Ελληνική Ραδιοφωνία αποτέλεσε η σειρά εκπομπών του στο Τρίτο Πρόγραμμα με τίτλο «Τοπίο Μυστικό».

Τιμώντας τον Νότη Μαυρουδή το Δεύτερο Πρόγραμμα τροποποιεί το πρόγραμμά του ως εξής:

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, 13:00 με 14:00, στην εκπομπή «Αδέσποτες Νότες» με τον Μιχάλη Γελασάκη, θα ακουστούν τραγούδια του συνθέτη και αποσπάσματα από κείμενά του που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο ή ακούστηκαν στις ραδιοφωνικές του εκπομπές.

«Ο πολίτης Νότης Μαυρουδής»: Τον αγαπήσαμε για τα τραγούδια του, αλλά τον παρακολουθήσαμε πιστά και για τον δημόσιο λόγο του, που εξέφραζε με την ίδια παιδεία, την ευγένεια, τη διαλεκτικότητα, ως τις τελευταίες μέρες. Γι’ αυτή τη σπάνια δημόσια στάση του Μαυρουδή σε θέματα που αφορούσαν την πολιτική, την κοινωνία, τις καθημερινές ανθρώπινες στιγμές μας μιλάει την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στις 15.00 ο Φώτης Απέργης.

Την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου από τις 16.00 έως τις 18.00, θα μεταδοθούν τέσσερις εκπομπές με τον τίτλο «Με δικά τους λόγια» στις οποίες ο συνθέτης αναφέρεται στις στιγμές της πορείας του που εκείνος θεωρεί σημαντικές. Η πρώτη μετάδοση έγινε το διάστημα από 3 έως 24 Νοεμβρίου 2019.

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, 18:00-20:00, στην εκπομπή «Άλλη μια μέρα»,  η Ελένη Γιαννοπούλου παρουσιάζει αγαπημένα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, καθώς και διασκευές του για κιθάρα και ορχηστρικά θέματα, διάσπαρτα στη διάρκεια της εκπομπής, μαζί με κείμενά του καθώς και αναφορές για τη ζωή, το έργο και τις συνεργασίες του.

Την ίδια ημέρα στις 20:00, το «Ημερολόγιο Καταστρώματος» με την Έλενα Διάκου, συμπληρώνει την αποψινή του σελίδα με κείμενα, τραγούδια αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες του Νότη Μαυρουδή εκτός συνόρων.

Ο Κώστας Θωμαΐδης και οι «Πλανόδιες Μουσικές» στις 22:00 την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, παρουσιάζει τραγούδια και μουσικές του συνθέτη, αλλά και προσωπικές αναμνήσεις από τη συνεργασία τους.

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 23:00 θα μεταδοθεί η συναυλία που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου του 2012, στο StudiE και στο πλαίσιο των εκπομπών «Εβδομάδες Ελλήνων Δημιουργών» με παρουσία κοινού. Ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Τοσικιάν σε δύο κιθάρες με την Αμαλία Τάτση και τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο στο τραγούδι.

Το Σάββατο 7 Ιανουάριου, η πρώτη ώρα της εκπομπής, «Πάμε εκεί που λεν τραγούδια», φιλοξενεί τη συνέντευξη που έδωσε ο Νότης Μαυρουδής στον Κώστα Φασουλά στις 30 Μαΐου-2020 στο πλαίσιο των εκπομπών «Έλληνες Δημιουργοί στο Δεύτερο Πρόγραμμα».

Την ίδια ημέρα στις 14:00, ο Γιώργος Τσάμπρας παρουσιάζει μια εκπομπή «Για τα λόγια από τα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή». Μια αναδρομή στα 57 χρόνια και στους δίσκους με τραγούδια που έχει κάνει σ’ αυτό το διάστημα. Πρώτη μετάδοση: 29 Ιανουαρίου 2021. Πάντα με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!».

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 14:00-16:00 ο Γιώργος Τσάμπρας παρουσιάζει την εκπομπή «Ο Νότης Μαυρουδής, ο Ηλίας Κατσούλης, οι μουσικοί μύθοι της ζωής τους και κάτι παλιές καρτ ποστάλ».

Μια εκπομπή με αφετηρία μια συνομιλία με τον Νότη Μαυρουδή και τον Ηλία Κατσούλη που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2006. Για τους δικούς τους μύθους αλλά και τις παλιές καρτ ποστάλ που είχαν ζωντανέψει τότε σε έναν κοινό δίσκο τους.

Στο ERTecho στην ενότητα «Μη Χάσετε» θα βρείτε επιλογή από παλαιότερες εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με καλεσμένο τον Νότη Μαυρουδή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος