Το Cirque du Soleil κάνει αίτηση πτώχευσης και απολύει 3.500 υπαλλήλους

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την αναστολή των παραστάσεων λόγω της πανδημίας, το Cirque du Soleil υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που εδρεύει στο Μόντρεαλ κατηγόρησε για την πτώχευσή της την «τεράστια διαταραχή και το αναγκαστικό κλείσιμο των σόου ως αποτέλεσμα της πανδημίας» και στοχεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους της, με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης και των εταιρειών private equity.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή αναστολή της παραγωγής σόου, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Λας Βέγκας. Έχει επίσης περίπου 10 παραστάσεις σε περιοδεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των «O», «Michael Jackson One» και «The Beatles LOVE».

Η εταιρεία έλαβε 300 εκατομμύρια δολάρια για να «υποστηρίξει μια επιτυχημένη επανεκκίνηση, να παρέχει ανακούφιση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Cirque du Soleil».

Η Cirque «πνίγεται» σε χρέος σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα. Αυτό γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο καθώς οι παραγωγές του παραμένουν σε αναστολή. Επιπλέον, η εταιρεία έχει απολύσει περίπου 3.500 υπαλλήλους.

Παρά την πτώχευση όμως, το Cirque du Soleil δεσμεύεται να επιστρέψει στη σκηνή όταν θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. «Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία και είμαστε σε αναμονή χαλάρωσης των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις που έχουν ακυρωθεί και προγραμματιστεί για αργότερα, παραμένουν έγκυρα», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις περισσότερες από 40 παραστάσεις του, μόνο το «The Land of Fantasy» ξανάνοιξε στην Κίνα στις 3 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: CNN, BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος