Το απόλυτο outsider που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας

Array

Ο Santiago Mitre, ένας σκηνοθέτης που μας έχει χαρίσει δείγματα ενδιαφέρουσας γραφής φέρνοντας τον πολιτικό κινηματογράφο και πάλι στο προσκήνιο, είναι ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία «καλύτερη ξενόγλωσση ταινία». Η ταινία του «Αργεντινή, 1985» καταπιάνεται με την ιστορία των εισαγγελέων Χούλιο Στρασέρα, Λουίς Μορένο Οκάμπο και της με λιγότερη εμπειρία ομάδας τους, όπου υπό συνεχή απειλή τόλμησαν να ασκήσουν το 1985 δίωξη στην πιο αιματηρή στρατιωτική δικτατορία, αυτή της Αργεντινής, θέλοντας να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της χούντας. Η δικτατορία αυτή υπήρξε ένα από τα στυγνότερα καθεστώτα του 20ου αιώνα στη Λατινική Αμερική.

Το απόλυτο outsider που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίαςΣυνεργαζόμενος και πάλι με τον Ρικάρντο Νταρίν (αυτή τη φορά στο ρόλο του Julio Cesar Strassera), λίγα μόλις χρόνια μετά την ταινία «Ο πρόεδρος», η χημεία τους είναι μαγική στην οθόνη. Άλλες ταινίες του που έχουμε δεί στην Ελλάδα είναι «Ο φοιτητής: Η ιστορία μιας εξεγερμένης γενιάς» και το «Παουλίνα». Οι παλιότερες ταινίες του υπάρχουν διαθέσιμες στη χώρα μας σε DVD. Το «Αργεντινή, 1985» διανεμήθηκε στη χώρα μας κατευθείαν σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο κείμενο μας, το πραγματικό φαβορί στην κατηγορία ήταν το «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο» του Edward Berger με το «RRR» να ακολουθεί.

Περισσότερα για τις Χρυσές Σφαίρες 2023, μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος