Το ANIMASYROS 2022 ξεκινά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με ένα πρόγραμμα πιο πλούσιο από ποτέ

Το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στην Ελλάδα και ένα από τα 20 κορυφαία του είδους στην Ευρώπη, το ANIMASYROS ξεκινά αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με ένα πρόγραμμα πιο πλούσιο από ποτέ.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της ΔΕΗ, συγκεντρώνει φέτος περισσότερες από 200 ταινίες καταξιωμένων και νέων δημιουργών από 43 διαφορετικές χώρες, περιλαμβάνει 8 διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές, Φοιτητικό, K.ID.S, AnimaPride, Εθνικό Διαγωνιστικό, TV & Commissioned Films, Ταινιών Μεγάλου Μήκους & EU Values), ειδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, περιφερειακές δράσεις, διεθνείς συνεργασίες και την Αγορά που αποτελεί, πλέον, κέντρο αναφοράς για τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο!

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.00 στο Θέατρο Απόλλων. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί η νέα ταινία ανιμέισον παραγωγής του Animasyros που δημιουργήθηκε για τον ΕΟΤ καθώς και η νέα ταινίας της σειράς “Ενενήντα Δεύτερα” σε συνεργασία με τον Μελωδία 99.2 αφιερωμένη αυτή τη φορά στον μεγάλο Συριανό ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε εμβληματικούς χώρους της Σύρου, όπως το θέατρο Απόλλων, ο θερινός κινηματογράφος Παλλάς, το Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, ο ιστορικός πρώην χειμερινός κινηματογράφος ΕΡΜΗΣ, η Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, σε υπαίθριους χώρους όπως η Πλατεία Φοίνικα, η αυλή της Μονής Πατέρων Καπουκίνων στην Άνω Σύρο, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις και events σε κεντρικά σημεία της Ερμούπολης. Μέρος του προγράμματος προβολών θα είναι διαθέσιμο και μέσω ψηφιακών προβολών στην ιστοσελίδα www.animasyros.gr ενώ οι εργασίες της Αγοράς θα αναμεταδίδονται στο  επίσημο κανάλι του ANIMASYROS στο Youtube.

Η τελετή λήξης και απονομής βραβείων του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο θέατρο Απόλλων και πέραν των πολυαναμενόμενων νικητών θα φιλοξενήσει μια live εμφάνιση του συνθέτη και τραγουδιστή Theodore στο τραγούδι του “The Transcendence of Man” συνοδεία του ανιμέισον βίντεο που δημιουργήθηκε από τον Μπάμπη Αλεξιάδη σε παραγωγή του Animasyros.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος