Το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας «διχάζει» τον κόσμο – Tι λέει η Λιάνα Σκουρλή, πρόεδρος του Συλλόγου θαυμαστών της (video)

Η Λιάνα Σκουρλή, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, μίλησε στην ΕΡΤ για το άγαλμα της σπουδαίας Ελληνίδας σοπράνο που δίχασε τον κόσμο και αποτέλεσε θέμα αρνητικού σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Θελήσαμε αυτό το άγαλμα να αποδίδει τη μεγαλειότητα και την ελληνικότητα της Κάλλας. Η γλύπτρια αποφάσισε αυτό που δείχνει τη μεγαλοπρέπειά της. Το ρούχο αυτό είναι σαν χιτώνας, από την εποχή που τραγουδούσε στη La Scala. Έχει γίνει μια πολύ σοβαρή μελέτη. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό και σωστό το αρχαιολογικό συμβούλιο δεν θα το ενέκρινε και δεν θα έδινε αυτή την τιμητική θέση στην αθάνατη ντίβα», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Σκουρλή.

Το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας «διχάζει» τον κόσμο – Tι λέει η Λιάνα Σκουρλή, πρόεδρος του Συλλόγου θαυμαστών της (video)
Το άγαλμα φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς η καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αφροδίτη Λίτη μετά από πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» για να υπενθυμίζει την ελληνικότητα της σπουδαίας σοπράνο.(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ / EUROKINISSI)

Η αποκάλυψη του μπρούτζινου αγάλματος, δεν ικανοποίησε πολλούς χρήστες των social media, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα άγαλμα που δεν παραπέμπει στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο. Το χάλκινο γλυπτό που φιλοτέχνησε η καταξιωμένη γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη, τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την είσοδο του ρωμαϊκού Ωδείου Ηρώδου Αττικού, για τα 100 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

Το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας «διχάζει» τον κόσμο – Tι λέει η Λιάνα Σκουρλή, πρόεδρος του Συλλόγου θαυμαστών της (video)
Η πρωτοβουλία και η ανάθεση για το γυαλιστερό, μπρούντζινο άγαλμα, έγιναν από τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας, ενώ η διαδικασία των εγκρίσεων της χωροθέτησης από το ΚΑΣ διήρκεσε αρκετό καιρό. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ / EUROKINISSI)

«Τα χέρια δείχνουν την αυτοπεποίθηση, το ρούχο και το ύψος δείχνουν τη μεγαλοπρέπειά της και το κεφάλι δείχνει πώς ατενίζει το Θείο», εξήγησε η κ. Σκουρλή η οποία εξήγησε ότι θέλησαν να δείχνουν με το άγαλμα να εστιάσουν στον μύθο της. Θέλαμε να τονίσουμε την ελληνικότητά της. «Το υλικό δεν είναι χρυσό αλλά πολύ καλά γυαλισμένος ορείχαλκος. Μέσα σε έξι μήνες θα πάρει το σωστό του χρώμα. Εμείς αποφασίσαμε αυτή τη λάμψη, όπως λαμπερή ήταν και η Κάλλας».

Όπως τόνισε η κ. Σκουρλή «η γλύπτρια απέδωσε την δική της αλληγορική εκδοχή για τη Μαρία Κάλλας και είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος