Τίμησαν την ιστορική μνήμη Κρητικοί που επισκέφτηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Array

Επίσκεψη Τιμής & Μνήμης πραγματοποίησαν Κρήτες της Αθήνας και περιηγήθηκαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, όπου τους έγινε ενημέρωση καθώς και συζήτηση για την Σφαγή των 223 Διστομιτών από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944 στην Πλατεία μπροστά στο Μουσείο και το Δημαρχείο, που φέρει το όνομα του Νομάρχη που ξεκίνησε την δικαστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων του αείμνηστου Ιωάννη Σταμούλη.

Τίμησαν την ιστορική μνήμη Κρητικοί που επισκέφτηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού ΔιστόμουΟι επισκέψεις στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου έχουν το τελευταίο διάστημα αυξανόμενη τάση – με εκδρομές φορέων από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα πολλές από αυτές τις ιστορικού και προσκυνηματικού χαρακτήρα εκδρομές σχεδιάζονται με επίσκεψη και στο ονομαστό Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά (μόλις 10 χλμ από το Δίστομο).

Ταυτόχρονα. οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν και το Αρχαιολογικό Μουσείο Διστόμου που λειτουργεί το Υπ. Πολιτισμού, όπως και το αρχαιολογικό πάρκο της κωμόπολης της Βοιωτίας. Και αντίστροφα, ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου, στο παρελθόν συμμετείχε, με το Χορευτικό Τμήμα του, σε εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος