Tidal Flow RElocated στη Δημοτική Πινακοθήκη Κυκλάδων στη Σύρο

Η Tidal Flow RElocated είναι η τρίτη της σειράς «TIDAL FLOW», που ωστόσο διαφέρει από τις άλλες δύο προηγούμενες. Αλλάζει τόπο -περνώντας την θάλασσα- και αλλάζουν και πάλι κάποιοι καλλιτέχνες, όμως το στοιχείο της πολύπλευρης δημιουργίας παραμένει πάντα το ίδιο ισχυρό.

Από τις 8 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Κυκλάδων στη Σύρο η Tidal Flow αυτή τη φορά οριοθετεί και επισημαίνει την έκταση της ελευθερίας και της έρευνας πάνω στη ζωή.  Ο ρόλος της τέχνης είναι να αποτελεί την αντανάκλαση της αντίληψης για όλα όσα συνεπάγεται η ύπαρξή μας. Αυτός είναι και ο ρόλος, που η έκθεση αυτή πραγματεύεται. Αποτελεί  ένα  σημασιολογικό παιχνίδι το οποίο είναι ικανό να ασχολείται με ποικίλα θέματα. Γίνεται  ένα στίγμα, μία ταυτότητα.. Θα ήταν ίσως τολμηρό να ισχυριστώ  ότι πρόκειται για αδιάσειστα πιστοποιητικά ταυτότητας, αυτοβιογραφικά στιγμιότυπα, προκλητικές εξομολογήσεις, οδυνηρές διαπιστώσεις που, πότε γελώντας και πότε κλαίγοντας, αποτελούν ένα ντοκουμέντο ζωής.

Tidal Flow RElocated στη Δημοτική Πινακοθήκη Κυκλάδων στη Σύρο

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, καθώς και νέοι εμπνευσμένοι δημιουργοί που καταδεικνύουν με τα έργα τους ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή της Σύγχρονης Τέχνης.

Είναι  οι ακόλουθοι: Άγγελος Αντωνόπουλος, Άρτεμις Αλκαλάη, Αμαλία Αντωνιάδου, Ανθή Ζάχου, Γιάννης Ζιώγας, Πηνελόπη Κουβαρά, Σοφία Κυριακού, Ηλίας Κοσίντας, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Γιάννης Χρηστάκος, Μαρούσα Παραβάλου, Μαίρη Ρουσιώτη, Χριστίνα Σημαντήρα, Μαρία Σχινά, Μαίρη Σάββα, Ayis Zita, Φίλιππος Γεωργίου, Μαρία Αντωνάτου, Αγνή Ρούσσου, Laura Dodson, Spy, Eileen Botsford, Μιχάλης Καλλιμόπουλος.

Η έκθεση αυτή δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να δεί και να ακούσει ένα multimedia oeuvre, όπου κλέβοντας τον τίτλο Tidal Flow, το συγκεκριμένο εγχείρημα θα μπορούσε ζωντανά-μέσω των έργων τους-να μας δώσει απαντήσεις σε μία σειρά απο θέματα που συζητιούνται στις μέρες μας.

Σύλληψη-επιμέλεια έκθεσης: Τζέννυ Τσουμπρή

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΣ

8-24 Σεπτεμβρίου 2017, Εγκαίνια 8 Σεπτεμβρίου 8.30 μμ

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από 5μμ έως και 10μμ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος