Θλίψη για τον θάνατο της ηθοποιού Ντίνα Κώνστα – Είχε συμμετάσχει σε πολλές επιτυχημένες σειρές της ΕΡΤ (video)

Ταλαντούχα, λαμπερή, ιδιαίτερη, αντισυμβατικη η Ντίνα Κώνστα, με ξεχωριστή πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση, από τη δεκαετία του ’70, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (3/7), σε ηλικία 83 ετών.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από ανάρτησή του στο Facebook.

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαια ηθοποιός, η αγωνιστρια δημοκράτισσα, η αστειρευτη χοουμοριστα, η πολυτάλαντη συναδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.. Ντινακι μας , που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», αναφέρει στην ανάρτησή του. 

Σε συνέντευξή της, είχε δηλώσει: «Είμαι αυτοκαταστροφικό άτομο. Με ενοχές και πάρα πολλά συμπλέγματα. Γι’ αυτό και κάνω αυτή τη δουλειά». Ένας από τους ρόλους που σημάδεψαν για πάντα την καριέρα της, ήταν αυτός της «Ντένης Μαρκορά», στη σειρά «Δύο Ξένοι».

Στην ΕΡΤ είχε παίξει σε πολλές σειρές κατά τις δεκαετίες ’70 και ’80, όπως παραδείγματος χάρη «Ο Συμβολαιογράφος«, «η Ζηνοβία», «Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα,  «Οι Άθλιοι των Αθηνών», «Ο Κίτρινος Φάκελος», «Οι φρουροί της Αχαΐας», «Το μινόρε της αυγής», «Η κυρία Κούλα», «Χαίρε Τάσο Καρατάσο». Αλλά και στη «Φρουτοπία», είχε δανείσει τη φωνή της στη Μαντάμ Πιπεριά. Κάποια στιγμή, είχε αναφέρει ότι η τηλεόραση είναι σχολείο και την είχε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να διορθώσει πολλά λάθη στη ζωή της.

Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, με καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και για να πληρώνει τις σπουδές της, εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρωτοεμφανίστηκε στο Ελεύθερο θέατρο το 1965 και τη δεκαετία του ’80, έπαιξε κλασικό ρεπερτόριο, στο Εθνικό Θέατρο. Από τις πιο αλησμόνητες εμφανίσεις της ήταν στην παράσταση «Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας», που αφορούσε στη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου.

Ως προς την προσωπική της ζωή δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή όπως έλεγε «Έκανα αυτό που ήθελα, δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά».

Δείτε εδώ συνέντευξη της Ντίνας Κώνστα στη Λένα Αρώνη και στην εκπομή της ΕΡΤ “Ημερολόγια”.

Δείτε από το Αρχείο της ΕΡΤ εδώ απόσπασμα από το μονόπρακτο «Αίτηση σε γάμο» του ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΟΦ, που παρουσιάστηκε στη θεατρική παράσταση τεσσάρων μονοπράκτων του με τον ενιαίο τίτλο «Οι βλαβερές συνέπειες του γάμου», στη σκηνή του Θεάτρου Σάτιρας (θεατρική περίοδος 1975-1976), από τον ομώνυμο θίασο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, τη σκηνογραφία και τα κοστούμια ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ. Στους κεντρικούς ρόλους του μονόπρακτου εμφανίζονται ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ιβάν Βασίλιεβιτς Λόοφ), η ΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑ (Ναταλία Στεπάνοβνα) και ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΠΙΟΣ (Στεπάν Στεπάνοβιτς Τσιουπούκοφ).

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος