Θετικός απολογισμός για την “Αιολία”

Στις 6 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στην ΑΙΟΛΙΑ, το δημοτικό κινηματογράφο της Καισαριανής.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του κινηματογράφου: “Το ΣΙΝΕ ΑΙΟΛΙΑ άνοιξε ένα παράθυρο στα πιο αξιόλογα κινηματογραφικά επιτεύγματα απ’ όλο τον κόσμο, προσφέροντας ταυτόχρονα μια ανάσα μέσα στην κρίση. Στηρίζοντας έμπρακτα τα λαϊκά στρώματα της πόλης, ο Δήμος Καισαριανής αποφάσισε να καθιερώσει τη δωρεάν προβολή κάθε Δευτέρα.

Μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, επεκτείναμε τις δωρεάν προβολές μέχρι και την Πέμπτη, ενώ απορροφήσαμε την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% κρατώντας σταθερό το εισιτήριο για τις προβολές Παρασκευής – Σαββάτου – Κυριακής, στα 5€. Θελήσαμε έτσι να δείξουμε έμπρακτα ότι – στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας – δεν θα μετακυλήσουμε το βάρος της κρίσης και του χρέους στα λαϊκά στρώματα της πόλης”.                   

Tέλος, στον απολογισμό αναφέρεται πως: “Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε πλατιά. Από το δημοτικό κινηματογράφο ΑΙΟΛΙΑ περνούσαν πάνω από χίλια άτομα κάθε βδομάδα τόσο από την περιοχή μας, όσο και από διπλανές περιοχές. Σινεφίλ, λαϊκές οικογένειες που δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε ελάχιστων διακοπών, κόσμος που δεν μπορεί να δώσει το μικρό αντίτιμο του εισιτηρίου, και ως εκ τούτου είναι αποκλεισμένος από τις τέχνες και τον πολιτισμό. Όλοι αυτοί βρήκαν αποκούμπι μέσα στις καθημερινές δυσκολίες, ένα μέρος  ψυχαγωγίας και συλλογικής ζωής. Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι επισκεπτών ήταν νεολαία (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι) που με μεγάλες παρέες έκαναν στέκι τους την ΑΙΟΛΙΑ, τα βράδια του καλοκαιριού.

Η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής, απέδειξε τον ουσιαστικό  ρόλο που πρέπει και μπορεί να παίξει ένας Δημοτικός Κινηματογράφος, κόντρα στη ραγδαία εμπορευματοποίηση και την πολιτιστική υποταγή που επιτάσσουν μνημόνια και Ε.Ε. Ανέδειξε επίσης ότι η πόλη μας δεν μένει αλώβητη από τη λαίλαπα της φτωχοποίησης, και σκοπός μας είναι να μην κρύβεται πίσω από τα κλειστά παράθυρα.

Θα συνεχίσουμε όπως οφείλουμε με αντίστοιχο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων και την χειμερινή περίοδο πάντα στην ίδια λογική”.      

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος