Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για τη δημόσια τηλεόραση και την εποχή του ERTFLIX – Παρέμβαση του προέδρου της ΕΡΤ Κ. Ζούλα και του Γ. Κουβαρά

Ημερίδα με θέμα «Δημόσια Τηλεόραση στον 21ο Αιώνα: Η εποχή του ERTFLIX» διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη από το Εργαστήριο Οπτικών και Πολιτισμικών Σπουδών του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΡΤ με παρουσιάσεις ερευνών για την επίδραση της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ στους τρόπους θέασης των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Στην ημερίδα μιλούν για τη νέα αυτή τηλεοπτική πραγματικότητα,  ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, και ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης Γιώργος Κουβαράς, η σεναριογράφος Κατερίνα Μπέη και οι ηθοποιοί Τζένη Θεωνά και Δανάη Σκιάδη, με συντονιστή τον καθηγητή του ΑΠΘ Βασίλη Βαμβακά.

Νέο ρεκόρ θεάσεων σημείωσε τον Φεβρουάριο το ERTFLIX, αποδεικνύοντας ότι η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ «φορτώνει» διαρκώς εκτός από νέα προγράμματα και νέους φανατικούς φίλους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της NPAW Video Analytics, η μέση ημερήσια θέαση έφτασε τον Φεβρουάριο τις 525.000 (από 520.000 τον Ιανουάριο), ενώ η αύξηση σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023 ξεπέρασε το 72%, (οι ημερήσιες επισκέψεις ήταν 305.000).
Συνολικά, τον Φεβρουάριο του 2024, οι θεάσεις έφτασαν τις 15.249.800, έναντι 8.587.826 τον Φεβρουάριο του 2023.
Ενδιαφέρον έχουν οι δημοφιλέστερες εκπομπές, σειρές και ταινίες. Σύμφωνα με τις καταγραφές της NPAW, τα προγράμματα με τα περισσότερα «κλικ» ήταν οι σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Η παραλία», «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», και ακολουθούν η ελληνική δραματική ταινία «Λούγκερ», η σειρά μυθοπλασίας «Ηλέκτρα» και η κωμωδία «Λάρισα εμπιστευτικό».
Στα ξένα προγράμματα, πρώτα σε θεάσεις ήρθαν οι αστυνομικές σειρές «Αστρίντ και Ραφαέλ» και «Fallen», και ακολουθούν η σειρά μυστηρίου «Limetown», η ψυχολογική σειρά «Εννέα άγνωστοι» και η βραβευμένη με δύο EMMY σειρά «The Night Μanager».

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Έναρξη 10:00: Υποδοχή-καλωσόρισμα

  • 10:30-12:30 Ερευνώντας το κοινό της Ertiflix
  • Γωγώ Γιολτσίδου, Παναγιώτης Μπούρχας, “Προεκλογικά debate 2023: Συνέχειες και τομές στον τηλεοπτικό πολιτικό ανταγωνισμό”.
  • Οδυσσέας Γκαργκάνας, Παρή Γεωργίου, Δημήτρης Δρένος, Βέτα Κοκκωνίδου: Πρόσληψη δημοφιλών ελληνικών σειρών στην Ertflix στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Γωγώ Τσιοπλή, “ERTFLIX…γιατί δεν είναι σκουπίδια!” : Έρευνα για τις πρακτικές χρήσης της πλατφόρμας ERTFLIX”
  • Ερασμία Τσίπου: “Νέοι και ERTFLIX, σχέση ασύμβατη;”.
  • 12:30-13:00: Διάλλειμα
  • 13:00-15:00 Μιλώντας με συντελεστές του Ertflix:
  • Κατερίνα Μπέη (σεναριογράφος)
  • Γιώργος Κουβαράς (δημοσιογράφος)
  • Δανάη Σκιάδη (ηθοποιός)
  • Κωνσταντίνος Ζούλας (Πρόεδρος ΕΡΤ)

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος