Ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο για την Αρχαία Ελλάδα, την Σπάρτη, την Αθήνα, τη Μακεδονία, την Τροία, τις Θερμοπύλες, τους μεγάλους φιλοσόφους, την τέχνη, τις επιστήμες, την αρχιτεκτονική, τις εφευρέσεις, την ιστορία των ελληνικών μαθηματικών και της φυσικής άνοιξε τις πύλες του το περασμένο Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 5, της ΔΕΘ- ΗΕLEXPO, στη Θεσσαλονίκη.
Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τα εντυπωσιακά αγάλματα του Άτλαντα, του Ηρακλή, της Αμαζόνας, του Αχιλλέα, του Λεωνίδα, του Μινώταυρου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δία, της θεάς Αθηνάς, αλλά και υπερμεγέθης κατασκευές όπως ο Δούρειος Ίππος και η Τριήρης, το πολεμικό πλοίο, με το οποίο η Αθήνα κυρίευσε όλη τη Μεσόγειο.
Πρόκειται για ένα διαδραστικό και εκπαιδευτικό ταξίδι στην αρχαιότητα, το οποίο «ξεδιπλώνεται» σε 2.800m2 παρουσιάζοντας με ευφάνταστο τρόπο το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της μυθολογίας. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί και επιμελείται την έκθεση που είναι αφιερωμένη στον αρχαίο ελληνισμό, με την ιστορική επιμέλεια του καταξιωμένου ιστορικού και ακαδημαϊκού Θάνου Βερέμη. Την επεξεργασία των κειμένων υπογράφει η επιστημονική ομάδα των εκδόσεων Κάκτος που εκδίδουν την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.
Η συγκεκριμένη παραγωγή έρχεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής της περιοδείας, μετά την επιτυχία που σημείωσε η πρεμιέρα της στην Βουδαπέστη και μετέπειτα στην Αθήνα και παρουσιάζεται έως τις 15 Ιανουαρίου 2025, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Στην έκθεση σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Columbia οι αρχαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες «ζωντανεύουν» μέσα από εφαρμογές ΑΙ και να μας μιλούν για τη ζωή και τα επιτεύγματά τους.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και καλύπτει όλη τη θεματική ύλη του μαθήματος της ιστορίας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση , αποτελώντας έρεισμα για υπενθύμιση και περαιτέρω δημιουργική ανακάλυψη τόσο για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί έχουν την δυνατότητα , εφόσον το επιθυμούν, να επιλέξουν σε ποιόν τομέα να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ξενάγηση, ανάλογα με την τάξη που συνοδεύουν.
Η παραγωγή της PlaceboEvents σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει για πρώτη φορά τις Αιγίδες δύο μεγάλων υπουργείων, του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Τουρισμού.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή : 9.00 – 13.00, Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 20.00- Διάρκεια ξενάγησης: 1.15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
14€ Γενική είσοδος
ΑΜΕΑ: Δωρεάν + 14€ ο συνοδός
39€ Πακέτο 3 ατόμων (3 x 13€)
50€ Πακέτο 4 ατόμων (4 x 12.50€)
60€ Πακέτο 5 ατόμων (5 x 12€).
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος