Θέατρο στη Στέγη: Στον «Παράδεισο» της Κατερίνας Γιαννοπούλου

Η παράσταση «Παράδεισος» του συγγραφέα Thomas Köck, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Γιαννοπούλου, θα παρουσιαστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από 29 Οκτωβρίου μέχρι και 7 Νοεμβρίου.

Ένας Γερμανός αρχιτέκτονας περνάει τον Αμαζόνιο, ενώ παρακολουθεί την ανέγερση της ευρωπαϊκού στυλ Όπερας στη Μανάους της Βραζιλίας, χτισμένης με τα έσοδα από την υπερεκμετάλλευση καουτσούκ. Ένας μηχανικός αυτοκινήτων από την Ελλάδα, γονατισμένος από την κρίση προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην, ενώ ο ωκεανός καταστρέφεται από τόνους πλαστικού. Λίγο πριν βυθιστούν όλοι και όλα, κάνει και πάλι την εμφάνισή της η Ιστορία, μαζί με ορισμένα απομεινάρια μνήμης από έναν χαμένο παράδεισο, ο οποίος στην αρχή κατακτήθηκε από την αποικιοκρατία και στη συνέχεια καταστράφηκε από την παγκόσμια αγορά.

Η Κατερίνα Γιαννοπούλου φαντάζεται τον Παράδεισο με τέτοιο τρόπο ώστε τα απομεινάρια του Δυτικού πολιτισμού να ξαναγράψουν την ιστορία του και μας προτρέπει να γελάσουμε με την τραγωδία μας. Στήνοντας στο κέντρο της Μικρής Σκηνής ένα ιδιαίτερο θερμοκήπιο και έχοντας τον ήχο του Γιάννη Βεσλεμέ (Felizol) να ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα, ο Παράδεισος θυμίζει επεισόδιο δυστοπικής σειράς και, παράλληλα, οργισμένη φάρσα, ταξιδεύοντάς μας από τον Αμαζόνιο στην Αθήνα κι από τον 19ο στον 22ο αιώνα.

Εμπνευσμένη από την «Τριλογία για το Κλίμα», ενός από τους πιο σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς της νεότερης γενιάς, του Αυστριακού Thomas Köck, πάνω στην περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη, η ανερχόμενη σκηνοθέτρια καταθέτει το χρονικό διάψευσης του καπιταλιστικού μοντέλου παραγωγής. Ο Παράδεισος αποτελεί μια νέα σύνθεση της Τριλογίας, διασκευασμένη από την Κατερίνα Γιαννοπούλου και τον δραματουργό Γρηγόρη Λιακόπουλο με σκοπό να συνδεθεί με την ελληνική πραγματικότητα.

Θέατρο στη Στέγη: Στον «Παράδεισο» της Κατερίνας Γιαννοπούλου(Book Press)

Με αφορμή την πρώτη παρουσίαση έργου του στην Ελλάδα, ο Thomas Köck, πραγματοποιεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου ένα masterclass δραματουργίας και συνομιλεί με τη σκηνοθέτρια και τον δραματουργό για τις δυνατότητες της θεατρικής γραφής και τη σχέση συγγραφέα-σκηνοθέτη, τα εισιτήρια του οποίου όμως έχουν ήδη εξαντληθεί.

Πληροφορίες παράστασης
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
29 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου 2021 | Μικρή Σκηνή
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή | 21:00
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος