Theater for Ukrainian Refugees: Το ελληνικό Θέατρο στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων

Οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να είναι θεατές του δράματος αλλά αρωγοί των θυμάτων», υπογραμμίζει η πρωτοβουλία Theater for Ukrainian refugees, στο πλαίσιο της οποίας καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του θεάτρου στην Ελλάδα στηρίζουν τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, με έσοδα από τις παραστάσεις τους.

Με τη σελίδα Theater for Ukrainian refugees στο Instagram παροτρύνουν και άλλους καλλιτέχνες και θεάματα να προσφέρουν τα έσοδα ή μέρος των εσόδων μιας παράστασης, στις δομές προσφύγων.

«Ήδη οι ολιγάριθμες αλλά πολυπληθείς δομές φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα μας ασφυκτιούν ενώ νέα κύματα προσφύγων από την Ουκρανία ήδη καταφθάνουν. Θέλοντας να συμβάλλουμε ώστε οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας να ζήσουν σε όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες με θαλπωρή και στήριξη εμπνευστήκαμε την πρωτοβουλία Theater for Ukrainian refugees», αναφέρουν.

«Κόντρα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει εδώ και 2 χρόνια το θέατρο στη χώρα μας θα θέλαμε να καλέσουμε τους συναδέλφους μας να προσφέρουν τα έσοδα ή μέρος των εσόδων μιας παράστασης, στις δομές προσφύγων».

Προτείνουν μάλιστα στη σελίδα τους, όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες παραστάσεις που προστίθενται στην πρωτοβουλία αυτή, και έναν ενδεικτικό τρόπο προσφοράς ώστε να βοηθήσουν στην επίλυση των διαδικαστικών σε όποιον αποφασίσει να συνδράμει.

Την Παρασκευή 29 Απριλίου τα έσοδα της παράστασης «Ημέρα Κυρίου» του Γιάννη Τσίρου στο Θέατρο Σταθμός, θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό, όπως και της παράστασης «Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς» την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 19.00 στο Θέατρο Αλκμήνη.

Theater for Ukrainian Refugees: Το ελληνικό Θέατρο στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων

Την πρωτοβουλία έχει ήδη στηρίξει, μέσα από την ίδια προσφορά, το Θέατρο Πορεία με την παραγωγή του «Ο Κοτζάμπασης του Καστροπυργου», οι παραγωγές «Λευκές Νύχτες» στο Θέατρο Μικρό Ανεσις, οι «12 Ένορκοι» στο Θέατρο Άνεσις και «Αναμεσα σε δύο Κόσμους» στο Σύγχρονο Θέατρο.

«Καλούμε όσα περισσότερα θέατρα και με όποια έκταση μπορούν να αφιερώσουν μια παράσταση τους, υιοθετώντας την πρωτοβουλία ώστε να έχει διάρκεια μέσα στην θεατρική σεζόν που ακολουθεί», δηλώνουν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

«Ας μετατρέψουμε σε πράξεις την αγάπη και την αγωνία μας και ας καλέσουμε τον κόσμο που αγαπά το θέατρο να μας βοηθήσει να κάνουμε τις παραστάσεις μας μια αφορμή για υποστήριξη των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη πιο πολύ από τον καθέναν μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος