«The Princess»: Νέο ντοκιμαντέρ για τη μοιραία νύχτα που σκοτώθηκε η Νταϊάνα

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Ed Perkins αναζήτησε πλάνα εκατοντάδων ωρών της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, ψάχνοντας στιγμές που ήλπιζε ότι θα πρόσφεραν νέες πληροφορίες για τη ζωή και τη δημόσια εικόνα της, 25 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Η νέα του ταινία “The Princess”, βασίζεται εξ ολοκλήρου σε οπτικοακουστικό υλικό αρχείου, για να προσεγγίσει τη ζωή της Νταϊάνα από τότε που ήταν έφηβη, μέχρι τον θάνατό της, στις 31 Αυγούστου 1997, 36 ετών, αλλά και τις πρωτόγνωρες σκηνές πένθους που
επακολούθησαν.

Σε αποφυγή συνεντεύξεων και αναδρομικής ανάλυσης, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά ως αφηγηματικό εργαλείο το ντοκιμαντέρ, ο Perkins είπε ότι ήλπιζε να εξερευνήσει την περίπλοκη σχέση μεταξύ της Νταϊάνα, των μέσων ενημέρωσης και του κοινού.

«Η ελπίδα μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε το αρχείο, ως ένα είδος χρονομηχανής, προκειμένου να επαναφέρουμε το κοινό στο παρελθόν και να βιώσουν ξανά την ιστορία», δήλωσε στο Reuters.

Ο εν λόγω σκηνοθέτης, ο οποίος ήταν 11 ετών όταν πέθανε η Νταϊάνα, θυμάται τη σύγχυση που ένιωσε καθώς επίσης και την έκρηξη συναισθημάτων του. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ήλπιζε το στυλ της κινηματογραφικής του δημιουργίας να ενθάρρυνε το κοινό να αναλύσει ξανά τη δική του σχέση με την πριγκίπισσα.

Το ντοκιμαντέρ «The Princess» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στη Βρετανία, στις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος