“The Colour of Ink”: Ντοκιμαντέρ για το μυστήριο και τη δύναμη του μελανιού

Το μυστήριο και η δύναμη του μελανιού αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ “The Colour of Ink” (Το Χρώμα του Μελανιού) το οποίο κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για την Τέχνη (FIFA) στο Μόντρεαλ και στη συνέχεια θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Το ντοκιμαντέρ του Μπράιαν Ντ. Τζόνσον ακολουθεί τον δημιουργό μελανιών από το Τορόνο, Τζέισον Λόγκαν, ο οποίος αναζητά φυσικά χρώματα για τα μέσα γραφής, σχεδίασης και ζωγραφικής που παράγει.

Ο Τζέισον Λόγκαν στέλνει ειδικής παραγωγής μελάνια σε καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, σε Νεοϋορκέζο σκιτσογράφο, αλλά και Ιάπωνα καλλιγράφο.

Γυρισμένη σε επτά χώρες, η ταινία καταγράφει τα ταξίδια του Τζέισον Λόγκαν για να προμηθευτεί υλικά από απανθρακωμένους από την πυρκαγιά λόφους του Μαλιμπού ή ένα λατομείο λευκού μαρμάρου στην Τοσκάνη. «Το μελάνι του γίνεται υγρός αγωγός μνήμης, που αφηγείται την ιστορία του τόπου από τον οποίο προέρχεται. Όταν συναντά τη Μάργκαρετ Άτγουντ στο Wycliffe College του Τορόντο, της χαρίζει το μελάνι “Handmaid Red” που περιέχει σκόνη από τούβλα που συλλέχθηκαν από τους τοίχους της αυλής του, η οποία είχε χρησιμεύσει ως τοποθεσία για τη σειρά» αναφέρεται στην περίληψη του ντοκιμαντέρ.

Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές είναι εκείνες με τους πελάτες του να χρησιμοποιούν το μελάνι του, αλλά και εκείνες στις οποίες ο ίδιος εμφανίζεται να συνδυάζει σπάνια υλικά για τη δημιουργία ζωηρών χρωμάτων, αληθινών μαύρων, ακόμη και λευκών μελανιών.

To 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για την Τέχνη (FIFA) που είναι αφιερωμένο στη διεθνή προώθηση και διανομή ταινιών με θέματα που συνδέονται με την τέχνη και τις τέχνες των μέσων διοργανώνεται από τις 14 έως τις 26 Μαρτίου στο Μόντρεαλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος