Θα «Περιμένουν τον Γκοντό» στην τελετή λήξης της Donostia

Το «Dance First», η ταινία του Βρετανού κινηματογραφιστή James Marsh με θέμα τη ζωή του Samuel Beckett, θα κλείσει τη διοργάνωση του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν. Η ταινία ολοκληρώνει το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα παρουσία των Gabriel Byrne και Sandrine Bonnaire.

Ο Marsh είχε κερδίσει το Βραβείο της Ακαδημίας για το καλύτερο ντοκιμαντέρ για την ταινία «Ο άνθρωπος στο σύρμα» (2009). Στη φιλμογραφία του συμπερολαμβάνονται οι ταινίες «The King» (2005), «Shadow Dancer» (2012) και το πολυβραβευμένο «Η θεωρία των Πάντων» (2014).

Ο Gabriel Byrne έχει παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινίες όπως τα: «Συνήθεις ύποπτοι» (Bryan Singer, 1995), «Το Πέρασμα του Μίλερ» (Joel Coen, Silver Shell 1990), «Το Κεφάλαιο» (Costa Gavras, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ το 2012). Είναι επίσης βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα. Στο «Dance first» υποδύεται τον Ιρλανδό συγγραφέα Samuel Beckett, του οποίου τη σύζυγο παίζει η Sandrine Bonnaire, βραβευμένη με δύο César.

Το «Dance First», εμπνέεται από το «Περιμένοντας τον Γκοντό», και τη φράση «Πρώτα χορεύουμε, σκεφτόμαστε εν συνεχεία». Ακολουθεί τον Ιρλανδό βραβευμένο με Νόμπελ δημιουργό στο Παρίσι ως bon vivant, στη συνέχεια ως μαχητή της αντίστασης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θεατρική μορφή και εξετάζει παράλληλα την ιδιαίτερη φιλία του με τον James Joyce που έγραψε το καλύτερο αλλά και το χειρότερο βιβλίο όλων των εποχών, την «Οδύσσεια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος