Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης “Orange Water 2” πάει στην Πάρο

Στην παρουσίαση των εκθέσεων του εικαστικού φεστιβάλ “Orange Water”, σειρά έχει η Πάρος. Στο νησί φιλοξενούνται δύο δράσεις του φεστιβάλ στο διάστημα από Τετάρτη 6 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Το εικαστικό φεστιβάλ “Orange Water” ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των νησιών μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις κυρίως Ελλήνων, Ολλανδών αλλά και διεθνών καλλιτεχνών.

Αυτή τη φορά οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκθέσεις του φεστιβάλ υπό τον γενικό τίτλο “Fata Morgana” στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάρου στην Παροικιά καθώς και στον Άγιο Αθανάσιο στη Νάουσα.

Ωράρια Λειτουργίας: Καθημερινά 20:30-23:30

Εγκαίνια : Τετάρτη 6 Ιουλίου, 20:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη

Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης “Orange Water 2” πάει στην Πάρο
Η φωτογραφία είναι απόσπασμα από το έργο της Paulei Lethen, με τίτλο “Green-black”

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάρου συμμετέχουν οι Καλλιτέχνες:

Jan MulderGert van OortmerssenEva Petric -Γιώργος Παπαγεωργίου- Σπυριδούλα Πολίτη-Bert van SantenWalter Simon-Μαρία Στίνη-Δήμητρα Χανιώτη-Frans Horbach-Δήμητρα Κατσούνη-Kelly-Πελαγία Κυριαζή-Frank LenferinkPaulien LethenBix Lye-Κυριάκος Μορταράκος –Anja NiewoldRuud Venekamp

 Στον Άγιο Αθανάσιο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Jan MulderGert van Oortmerssen-Γιώργος Παπαγεωργίου-Bert van Santen– Γιώτα Σκαρβέλη-Αγγέλικα Βαξεβανίδου –Barbara de VriesDigna Weiss -Ελένη Ζούνη –Frans Horbach-Μαριγώ Κάσση-Frank LenferinkPaulien LethenAnja NiewoldRuud Venekamp

Το φεστιβάλ Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Για το καλοκαίρι του 2016, ο κύκλος δράσεων διευρύνθηκε σε πόλεις και νησιά και περιλαμβάνει 12 εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν σε 9 χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν ως τις 30 Σεπτέμβρη.

Στις καλλιτεχνικές δράσεις συμμετέχουν 65 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες. O τίτλος του φετινού “Orange Water” είναι “Fata Morgana” και το εννοιολογικό πλαίσιο που ορίζει τις επιλογές των έργων, αναφέρεται στο φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, της οφθαλμαπάτης και των οπτικών ψευδαισθήσεων.

«Fata Morgana”, εννοιολογικό πλαίσιο:

Η Fata Morgana ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Με τις μαγικές της δυνάμεις μπορούσε να εμφανίζει ψεύτικες εικόνες κάστρων που αιωρούνταν επάνω από τις ακτές. Από αυτήν δανείστηκαν το όνομά τους πληθώρα φαινομένων ανά τους αιώνες, που εξηγούνται μέσω της φυσικής επιστήμης με απλή ή σύνθετη μορφή: από την εμφάνιση νερόλακκων στην έρημο και «υγρού οδοστρώματος» σε δρόμους με αυξημένη θερμοκρασία, μέχρι την όρθωση κάστρων και πόλεων που πλέουν στα σύννεφα, Ο μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού, η βύθιση του Τιτανικού, η οροσειρά που είδαν οι πρώτοι εξερευνητές στον παγωμένο Βόρειο Πόλο, οι παρελαύνοντες Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης, η επιπλέουσα πόλη του πατέρα Domenica Giardina και πλήθος άλλων γεγονότων δύνανται να σχετισθούν με τις οπτικές ψευδαισθήσεις της Fata Morgana και τα αποτελέσματα αυτών.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ