Τοιχογραφία προς τιμή του Bowie στο Σεράγεβο

Προκειμένου να τιμήσουν το ανθρωπιστικό έργο του David Bowie κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), καλλιτέχνες στο Σεράγεβο έφτιαξαν μια τεράστια τοιχογραφία με τη μορφή του Βρετανού μουσικού, που πέθανε πρόσφατα χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Η τοιχογραφία έχει διαστάσεις 13 μέτρα ύψος και 10,5 μέτρα πλάτος και κοσμεί ένα κτίριο στην πανεπιστημιούπολη του Σεράγεβου, σε μικρή απόσταση από τον δρόμο Sniper Alley, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός στα χρόνια του πολέμου, λόγω της επικινδυνότητάς του από τους ελεύθερους σκοπευτές και που, πλέον, συμβολίζει τις αλλαγές που έφερε η μετά τον πόλεμο εποχή.

Τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας έγιναν παρουσία περίπου 300 ατόμων και κάτω από τους ήχους του «Space Oddity», ενώ μία επιγραφή έγραφε «η μόδα αλλάζει, αλλά εσείς θα είστε πάντα οι ήρωες μου».

Την τοιχογραφία σκίτσαρε ο εικονογράφος της Marvel comics, Ένις Σίσικ και την ολοκλήρωσε ο ζωγράφος Ζόραν Χέρσεγκ.

Παρότι ο Μπάουι δεν είχε επισκεφτεί ποτέ το Σεράγεβο, είχε χρησιμοποιήσει την φήμη του για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον πόλεμο στην Βοσνία και είχε συγκεντρώσει χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος