Θερινό σινεμά με ένα “Ταξίδι στην Ελλάδα” (video)

Ένας κινηματογραφικός «κύκλος» φαίνεται πως ολοκληρώνεται για τον Άγγλο σκηνοθέτη Michael Winterbottom με την ταινία “Τhe Trip to Greece”, που προβάλλεται από σήμερα –Πέμπτη 2 Ιουλίου- στους ελληνικούς κινηματογράφους. Το «Ταξίδι στην Ελλάδα» είναι το τέταρτο, κατά σειρά, στη μεγάλη οθόνη για το διάσημο ντουέτο Steve Coogan και Rob Brydon και εικάζεται πως θα είναι το τελευταίο.

Oι ταινίες του Winterbottom “The Trip to Italy” και “The Trip”, έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2014 και το 2010 αντίστοιχα. Το “The Trip to Spain” (2017) ήταν η συνέχεια της μέχρι τότε τριλογίας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το πρώτο τους ταξίδι στη βόρεια Αγγλία, ο Steve και ο Rob αναλαμβάνουν μια τέταρτη και τελευταία ταξιδιωτική αποστολή. Οι δύο τους ξεκινούν μια νέα διαδρομή, εξερευνώντας τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και τις ομορφιές της χώρας μας ( Δελφοί, Αθήνα, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπήλαιο Διρού, Πύλος, Στάγιρα, Χαλκιδική κ.ά.) και, φυσικά, το ελληνικό φαγητό. Στην κινηματογραφική του περιπλάνηση, το αγαπημένο σε πολλούς δίδυμο ξεκινάει από την αρχαία Τροία και κατευθύνονται προς την Ελλάδα, στα βήματα του Οδυσσέα προς την Ιθάκη μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου.

Θερινό σινεμά με ένα “Ταξίδι στην Ελλάδα” (video)
Φωτό: Filmtrade

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι: Kareem Alkabbani, Rebecca Johnson, Michael Towns, Marta Barrio.

Διάρκεια: 110′

Παραγωγή: Revolution Films, Melissa Parmenter

Πληροφορίες για τον σκηνοθέτη

Ο Michael Winterbottom γεννήθηκε στο Blackburn, στο Lancashire της Αγγλίας. Σπούδασε Αγγλικά στην Οξφόρδη και στην συνέχεια Κινηματογράφο στο Bristol και το Λονδίνο.

Οι τηλεοπτικές του δουλειές περιλαμβάνουν το ντοκιμαντέρ “The Magic Lantern” (που βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Ingmar Bergman και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Valladolid Film Festival) καθώς επίσης τα εξής: “Forget About Me”, “Under the Sun”, “Cracker”,  “Family”, “Go Now” (που κέρδισε “Prix Europa” και υποψηφιότητα BAFTA). Η πρώτη του ταινία “Butterfly Kiss”, όπου πρωταγωνιστεί η Amanda Plummer και η Saskia Reeves – επιλέχτηκε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 1995.

Από τότε, έξι ακόμη ταινίες του Winterbottom συμμετείχαν στο διαγωνιστικό του Βερολίνου. Κέρδισε την «Χρυσή Άρκτο Καλύτερης Ταινίας» το 2003 για το “In This World” (το οποίο βραβεύτηκε επίσης με  ένα BAFTA και δυο BIFAS) και την «Αργυρή Άρκτο» για την Σκηνοθεσία του “The Road To Guantanamo”, το 2006.

Οι ταινίες του “Welcome To Sarajevo” (1997), “Wonderland” (1999) και “24 Hour Party People” (2002) ήταν όλες υποψήφιες για τον «Χρυσό Φοίνικα» (“Palme d’Or”) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το 2007 η ταινία του “A Mighty Heart” προβλήθηκε Εκτός Συναγωνισμού στις Κάννες και η Angelina Jolie, για το ρόλο της κέρδισε υποψηφιότητα  Καλύτερης  Ηθοποιού στις «Χρυσές Σφαίρες» εκείνης της χρονιάς, καθώς και στα Βραβεία “Independent Spirit awards”.

Το  2012, το Πανεπιστήμιο του Bristol απένειμε στον Winterbottom τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα, και το 2013 ήταν επισκέπτης Καθηγητής του προγράμματος Humanitas στο τμήμα Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Πρόσφατα, ο Άγγλος σκηνοθέτης επέστρεψε στα κινηματογραφικά Φεστιβάλ: το 2018 με το θρίλερ “The Wedding Guest” και το 2019 με την πολιτική σάτιρα “Greed”.

Πηγή: Filmtrade

Φωτογραφίες και βίντεο:  Filmtrade

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος