“The Love Boat”: μία διαφορετική εικαστική έκθεση στο αμαξοστάσιο απορριµματοφόρων της Αθήνας

Ένα πλοίο αλλιώτικο από τ’ άλλα ξεκινά το ταξίδι του σ’ έναν χώρο επίσης διαφορετικό από κάθε άλλον! Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την εικαστική έκθεση με τίτλο “The Love Boat”, με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων. Το όνομα δεν είναι τυχαίο: «Love Boat/Πλοίο της Αγάπης» στην αργκό του στρατού είναι η βάρδια µε το απορριμματοφόρο.

Ο Δήμος Αθηναίων, συνεχίζοντας δυναμικά το πρόγραμμα στήριξης του πολιτισμού και των καλλιτεχνών με παροχή χώρων για εκδηλώσεις και υλικοτεχνική υποστήριξη, προσκαλεί αυτή τη φορά τους καλλιτέχνες και το κοινό στο Αµαξοστάσιο Απορριμματοφόρων της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου. Εκεί, έχει διαμορφωθεί ένας σκελετός πλοίου από απορριμματοφόρα, διακοσμημένος με πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις, video-art, αντικείμενα design, δράσεις και objets trouves.

Οι θεματικές ξεδιπλώνονται γύρω από τους άξονες ρομαντισμός, έρωτας, ταξίδι, εμπειρία, εξωτισμός, ονειροπόληση, καθαρό/ ακάθαρτο.

“The Love Boat”: μία διαφορετική εικαστική έκθεση στο αμαξοστάσιο απορριµματοφόρων της ΑθήναςΜέσα από ένα πρωτότυπο ταξίδι στην τέχνη, το κοινό γνωρίζει τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο φροντίζοντας για την καθαριότητα και την εύρυθμη λειτουργίας της πόλης, επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της, και εξοικειώνεται περισσότερο με τα ζητήματα υγιεινής του δημόσιου χώρου με γνώμονα τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Στην έκθεση συμμετέχουν σύγχρονοι εικαστικοί από διαφορετικά εκφραστικά πεδία με δεκατέσσερα έργα: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Κωστής Βελώνης, Εριφύλη Βενέρη, CampusNovel, Errands, FlorentFrizet, GreeceIsFor Lovers, Λάκης & Άρης Ιωνάς, The Callas, Γεωργία Καρύδη, Μαργαρίτα Μποφιλίου, Βαλίνια Σβορώνου, Εric Stephany, Νάιρα Στεργίου, Ίρις Τουλιάτου.

Το ταξίδι μας με το Love Boat την ημέρα των εγκαινίων, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, θα συνοδεύει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.


info

Εγκαίνια: Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, στις 20:00

Διάρκεια: 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2020, 20:00 – 23:00

Τόπος: Στο Αµαξοστάσιο Απορριµματοφόρων, Ιερά Οδός 151 (πλησίον Μετρό Ελαιώνα)

Σύλληψη και επιμέλεια της έκθεσης από τις Νάιρα Στεργίου και Εριφύλη Βενέρη.

Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας, υγιεινής και μη συνωστισμού. Οι επισκέπτες οφείλουν να τηρούν όλα τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας, τις απαραίτητες αποστάσεις και τη χρήση μάσκας.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της επίσκεψής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση στα τηλέφωνα 210.3722132 & 210.3722171, 08:00-16:00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος