Στο Εβραϊκό Μουσείο της Αυστραλίας “ταξίδεψε” η έκθεση αφιερωμένη στην Amy Winehouse

Η έκθεση, αφιερωμένη στο πορτραίτο της Βρετανής τραγουδίστριας της Ποπ-Τζαζ –Σόουλ μουσικής, Έιμι Γουάινχαουζ, με τίτλο «Amy Winehouse: A Family Portrait» (Έιμι Γουάιχαουζ: Ένα Οικογενειακό Πορτρέτο), παρουσιάζεται στο Εβραϊκό Μουσείο της Αυστραλίας από τις 22 Οκτωβρίου.

Το διάσημο κορίτσι με τις εβραϊκές ρίζες, έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 2011. Η φωνή της και το ταλέντο της δεν έχουν, βεβαίως, ξεχαστεί. Μια ακόμα απόδειξη γι’ αυτό είναι και η έκθεση την επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει το Εβραϊκό Μουσείο του Λονδίνου μαζί με τον αδελφό της Έιμι Γουάινχαουζ, Άλεξ Γουάινχαουζ και τη νύφη της, Ρίβα.

Μετά την πρώτη “φιλοξενία” της στο Λονδίνο το 2013, η ιδιαίτερη αυτή παρουσίαση του πορτραίτου της Έιμι, μέσα από τα προσωπικά-καθημερινά της αντικείμενα «ταξίδεψε» στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βιέννη, στο Τελ Αβίβ και στο Άμστερνταμ, για να επιστρέψει στη βρετανική πρωτεύουσα από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στο Εβραϊκό Μουσείο της Αυστραλίας “ταξίδεψε” η έκθεση αφιερωμένη στην Amy Winehouse

Σειρά έχει τώρα η Μελβούρνη, στο Εβραϊκό Μουσείο της οποίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την κιθάρα, οικογενειακές φωτογραφίες, συλλογές δίσκων και CD, εισιτήρια συναυλιών, ρούχα και άλλες φωτογραφίες της τραγουδίστριας.

«Δεν είναι μια προσπάθεια να πω στους ανθρώπους ποια ήταν η αδελφή μου, ή τι είδους άνθρωποι ήταν οι παππούδες μου, ή να επιβάλω τις απόψεις μου σε σας. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο του κοριτσιού που έκρυβε στον βαθύτερο πυρήνα της, απλά ένα μικρό παιδί Εβραίων από το Βόρειο Λονδίνο με μεγάλο ταλέντο, το οποίο περισσότερο απ’ οτιδήποτε, απλά ήθελε να είναι πιστό στην κληρονομιά του», αναφέρει ο αδελφός της Έιμι, Άλεξ.

Η οικογένειά της Έιμι Γουάινχαουζ μετανάστευσε από τη Λευκορωσία στα τέλη του 19ου αιώνα και η τραγουδίστρια μεγάλωσε στο Λονδίνο σε αφομοιωμένη Εβραϊκή κοινότητα.

«Δεν ήμασταν θρησκευόμενοι, αλλά ήμασταν παραδοσιακοί. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα δει αυτή την άλλη πλευρά όχι μόνο στην Έιμι, αλλά στην τυπική εβραϊκή οικογένειάς μας», ανέφερε σχετικά ο Άλεξ Γουάινχαουζ.

Η έκθεση στην Αυστραλία θα διαρκέσει ως τις 25 Μαρτίου 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: AP/Invision: Λευτέρης Πιταράκης / Joel Ryan

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος