Σε δημοπρασία το «χαμένο» τραγούδι του 16χρονου Μπάουι

Το 1963, ο δεκαεξάχρονος (τότε) Ντέιβιντ Μπάουι ηχογράφησε με το συγκρότημα του, τους Konrads, το τραγούδι «I Never Dreamed». Πρόσφατα ο ντράμερ του συγκροτήματος, Ντέιβιντ Χάντφιλντ, ανακάλυψε το ηχογραφημένο υλικό μέσα σ ένα καλάθι για ψωμί, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Η σπάνια ηχογράφηση ήταν μόνο ένα δείγμα «εκκίνησης» για την καριέρα του Βρετανού τραγουδοποιού και ερμηνευτή, που έμελλε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους «αστέρες» της μουσικής βιομηχανίας παγκοσμίως.

Το ηχογραφημένο υλικό ιδιαίτερης αξίας -μια και αποτελεί το πρώτο «δείγμα» στο οποίο ο Μπάουι συμμετέχει ως τραγουδιστής- πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Omega Auctions στις 11 Σεπτεμβρίου, μαζί με  επιστολές, λογαριασμούς, φωτογραφίες και σκίτσα για υλικό προώθησης από την περίοδο που ο Μπόουι ήταν μέλος των Konrads.

«Είχαμε αποφασίσει να κάνουμε δύο ινστρουμένταλ (ορχηστρικές ηχογραφήσεις) με κιθάρες και ένα τραγούδι… Επιπλέον, αποφάσισα ότι ο Ντέιβιντ ήταν ο καλύτερος να το τραγουδήσει και να δώσει την καλύτερη ερμηνεία. Έτσι αυτό το τραγούδι έγινε η πρώτη ηχογράφηση σε στούντιο του Ντέιβιντ Τζόουνς (το πραγματικό επώνυμο του καλλιτέχνη), πριν από 55 χρόνια», ανέφερε μιλώντας για την ιστορία της ηχογράφησης ο Χάντφιλντ.

«Δεν υπάρχει άλλη ηχογράφηση του ντέμο με τον Μπόουι πρώτη φωνή» πρόσθεσε ο ντράμερ του συγκροτήματος.  Ο Μπόουι συμμετείχε στους Konrads παίζοντας αρχικά σαξόφωνο. Αργότερα εγκατέλειψε τη μπάντα και, το 1964, ηχογράφησε το πρώτο του προσωπικό τραγούδι με τίτλο «Liza Jane».

Ο Ντέιβιντ Χάντφιλντ διευκρίνισε ότι υπάρχει και άλλη μία ηχογράφηση του «I Never Dreamed», σε αυτήν όμως τραγουδάει ο Ρότζερ Φέρις και ο Μπόουι κάνει δεύτερη φωνή.

Η χρηματική αξία της πολύτιμης ηχογράφησης εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 10.000 λίρες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ The Guardian

Φωτογραφία αρχείου: AP /Marty Lederhandler

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ