Ρωσία: «Το Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι ομορφαίνει την Etalon City

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα τέχνης παγκοσμίως, «Το μεγάλο κύμα στ’ ανοιχτά της Καναγκάουα» του Ιάπωνα Κατσουσίκα Χοκουσάι κερδίζει μια ακόμα θέση στον κόσμο, καθώς κοσμεί τις προσόψεις έξι ουρανοξυστών σε σχήμα κύβου, σε μια νέα πόλη που σχηματίζεται στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Έτσι «Το Μεγάλο Κύμα», εκτός από δημοφιλές σχέδιο που συναντά κανείς παντού (σε γκαλερί, οθόνες υπολογιστών, σελιδοδείκτες, περιτυλίγματα δώρων κλπ.) γίνεται τώρα ένα ακόμα έργο τέχνης που, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αρμόδιων αρχιτεκτόνων,  αναμένεται να δώσει χρώμα και να ομορφύνει την εικόνα της Etalon City, στην περιοχή Νότιο Μπούτοβο, στη νοτιο-δυτική Μόσχα.

Οι αρχιτέκτονες της πόλης ψάχνουν νέες λύσεις για να κοσμήσουν τις προσόψεις των κτιρίων που οικοδομούνται. Με δική τους απόφαση, το δημοφιλές έργο του Χοκουσάι θα φαίνεται στις προσόψεις των έξι ουρανοξυστών που βλέπουν στον μεγάλο αυτοκινητόδρομο.

Το συνολικό εμβαδόν της «πρόσοψης» που είναι ορατή από τον αυτοκινητόδρομο είναι 60.000 τετραγωνικά μέτρα, και η αντιγραφή του έργου του Χοκουσάι είναι χωρισμένη σε τμήματα. ανάλογα με το μέγεθος του κάθε κτιρίου.

Κάθε οίκημα στην Etalon City σχεδιάζεται ώστε η πρόσοψή του να συμβολίζει μια διαφορετική πόλη: οι πρώτες προσόψεις που σχεδιάστηκαν παραπέμπουν στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Βαρκελώνη και το Μονακό. Τα συγκεκριμένα μοτίβα θα αναπαραχθούν ώστε να κοσμούν και τους δημόσιους χώρους της πόλης, ενώ  δίνουν έμπνευση και για το σχεδιασμό του φυσικού-αστικού τοπίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: AP /Junji Kurokawa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος