Πρεμιέρα του «Loving Vincent» στο φεστιβάλ Μελιτζάzz (video)

H ταινία “Loving Vincent” των Dorota Kobiela και Hugh Welchman θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Μελιτζάzz του Λεωνιδίου Αρκαδίας.

Η ταινία «Loving Vincent» αποτελεί την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που είναι ζωγραφισμένη εξολοκλήρου στο χέρι. Οι Dorota Kobiela και Hugh Welchman υπογράφουν τη σκηνοθεσία και το σενάριο, ενώ την παραγωγή ανέλαβαν οι βραβευμένες με Όσκαρ εταιρίες BreakThru Films και Trademark Films.

Σε αυτό το πρωτότυπο φιλμ, οι πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ ζωντανεύουν για να αφηγηθούν την ιστορία της ζωής του. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία που ζωγραφίστηκε στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στα τρία στούντιο του «Loving Vincent» στην Πολωνία και την Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Όσο σπουδαίοι είναι οι πίνακες του Βαν Γκογκ, τόσο ιδιαίτερη είναι η ζωή και ο μυστηριώδης θάνατός του.

Το «Loving Vincent» γυρίστηκε πρώτα ως ταινία δράσης με ηθοποιούς κι έπειτα ζωγραφίστηκε καρέ-καρέ στο χέρι με λαδομπογιά. Το τελικό αποτέλεσμα, που θα αντικρίσουν οι θεατές στη μεγάλη οθόνη του Μελιτζάzz, είναι το προϊόν της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ερμηνείας των ηθοποιών που υποδύονται χαρακτήρες που απεικονίζονται στα διάσημα πορτρέτα του Βαν Γκογκ και της δημιουργικότητας των ζωγράφων, που μετέφεραν αυτούς τους χαρακτήρες στον καμβά.

Στην ταινία συμμετέχουν οι: Douglas Booth, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn, Saoirse Ronan, Chris O’Dowd, John Sessions, Aidan Turner, Helen McCrory, ενώ ο θεατρικός ηθοποιός Robert Gulaczyk παρουσιάζεται στον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο ως Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz, που πραγματοποιείται στο Λεωνίδιο Αρκαδίας για 12 συνεχείς χρονιές, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της Πελοποννήσου. Έχει βραβευτεί στην εκδήλωση Best City Awards 2016, ενώ έχει ενταχθεί στο δίκτυο των εκλεκτών ευρωπαϊκών φεστιβάλ και τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό σήμα «EFFE Label 2017-8, Remarkable festival».

Η θεματική του φετινού φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από 5-9 Ιουλίου, είναι οι εικαστικές τέχνες και η συνομιλία τους με τον κινηματογράφο. Εφέτος, όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχουν ως άξονα την ταινία «Loving Vincent».

Μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής και εργαστήρια για παιδιά, το Μελιτζάzz θα επιχειρήσει να χτίσει γέφυρες ανάμεσα στο έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και του Νέστορος Βαρβέρη, ενός καταξιωμένου Λεωνιδιώτη ζωγράφου, που λησμονήθηκε μετά από το θάνατό του.

Κατά τη διάρκεια του Μελιτζάzz, οι ζωγράφοι που συμμετείχαν στην παραγωγή του «Loving Vincent», Χρήστος Μαρμέρης της πολωνικής εικαστικής ομάδας και Νίκος Κόνιαρης και Πολίνα Μαυρικάκη της ελληνικής ομάδας, θα παρουσιάζουν στο κοινό τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της ταινίας μέσα στον ειδικό σταθμό εργασίας PAWS (Painting Animation Work Station).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Μελιτζάzz 2017

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος