Μετά από έναν επιτυχή πρώτο κύκλο παραστάσεων, το “Διάλειμμα Χαράς” παίρνει παράταση για άλλες τέσσερις έκτακτες παραστάσεις στις 15-16 και 25-26 Ιουνίου στο φαράγγι του Λυκαβηττού.
Τέσσερις νύμφες κατεβαίνουν στο φαράγγι του Λυκαβηττού, μεταμορφώνονται προσωρινά σε θνητές γυναίκες και μας προσκαλούν σε ένα υπερβατικό ταξίδι μέσα από ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Ουώλτ Ουίτμαν.
Στην περιπλάνησή τους συναντούν άσπρους γέροντες, ηλεκτρικά κορμιά, κρεμασμένες θηλιές, άντρες με μάτια σαν παπαρούνες, σκυλιά που γυρεύουν ένα κόκαλο, παιδιά που αναρωτιούνται τι είναι η χλόη, σπασμένες μορφές μέσα σε καθρέφτες. Μας ψιθυρίζουν κάτω από τα πλατάνια, μας καλούν να τεμπελιάσουμε μαζί τους στο χορτάρι, παρασύροντάς μας στον κόσμο τους.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι θεατές είναι ελεύθεροι να κινηθούν στο χώρο μαζί με τις ερμηνεύτριες, να συνθέσουν τις δικές τους εικόνες, τις δικές τους απορίες και τα δικά τους νοήματα. Με οδηγό την ποίηση του Ουίτμαν και του Σεφέρη, καλούνται να κάνουν ένα «διάλειμμα χαράς» από τους ασφυκτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας και να διαπιστώσουν πώς η φύση λειτουργεί με όλη της την αρχέγονη δύναμη, έστω και στη μέση της πόλης.
Το πιο μικρό βλαστάρι δείχνει πως αλήθεια δεν υπάρχει θάνατος,
Και αν πότε υπήρξε οδήγησε μπροστά τη ζωή […]
Ουώλτ Ουίτμαν, “Το Τραγούδι του Εαυτού μου”
Το “Διάλειμμα Χαράς” αποτελεί μέρος του The Φαράγγι Project, μιας σειράς δράσεων και ερευνών που ξεκίνησαν το 2013 σε συνεργασία με την Αντριάνα Αλεξίου, την Ρόζα Προδρόμου, τη Νέλλη Πουλοπούλου, την Άννα Τζάκου, τον Γιώργο Ευθυμίου και τις ομάδες εργαστηρίου και του JAM Ανοιχτή Φύση.
Συντελεστές
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Άντζελα Δεληχάτσιου
Συνδημιουργοί-Ερμηνεύτριες: Κατερίνα Κλειτσιώτη, Νατάσα Νταϊλιάνη,
Δήμητρα Σκέμπη, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου
Βοηθοί σκηνοθεσίας: Ιωάννης Βασιλόπουλος, Μάγδα Κρυσταλλινού
Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Φωτογραφίες/Video: Σπύρος Αγριανίτης, Γιώργος Ευθυμίου
Γραφιστική επιμέλεια: Έλλη Βασσάλου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Στέλλα Πεκιαρίδη
Ημερομηνίες παραστάσεων
Τετάρτη 15 Ιουνίου / Πέμπτη 16 Ιουνίου / Σάββατο 25 Ιουνίου/ Κυριακή 26 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 18:30
Διάρκεια: 100’
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά – Κρατήσεις απαραίτητες
Για πληροφορίες και κρατήσεις: +30 6946102862
Επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα
Σημείο συνάντησης: Οι θεατές παρακαλούνται να βρίσκονται ένα τέταρτο πριν την ώρα έναρξης στο χώρο του parking έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού, από το οποίο θα περπατήσουν 5-10 λεπτά προς το χώρο της παράστασης. Για την καλύτερη δυνατή περιήγηση των θεατών συνιστώνται άνετα παπούτσια.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος