Ο Φρανκ Ζάπα «ζωντανεύει» με ένα ολόγραμμα 25 χρόνια μετά τον θάνατό του

Είκοσι πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Αμερικάνου μουσικού Φράνκ Ζάπα, ο θρύλος της τζαζ και ροκ πειραματικής μουσικής, θα «ζωντανέψει» χάρη σε ένα ολόγραμμα, πλάι στο συγκρότημά του, τους «The Mothers of Invention», στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας.

Η όπερα σε τρεις πράξεις «Joe’s Garage» του Φρανκ Ζάπα είναι το βασικό «συστατικό» της περιοδείας και παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού κιθαριστή που έπεσε θύμα της δόξας και της φήμης.

Ο Αχμέτ Ζάπα ένας από τους γιους του Ζάπα – και συνδιευθυντής του Zappa Family Trust ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Ως φουτουριστής και λάτρης του ολογράμματος, ο Φρανκ έσπαγε άφοβα το ένα όριο μετά το άλλο ως καλλιτέχνης και, τιμώντας το ακαταμάχητο πνεύμα του, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε ξανά, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του».

«Προχωράμε σε ανθρωπομορφισμό της μουσικής του Φρανκ και έτσι, οι εικόνες που ο ίδιος φιλοτέχνησε, οι κλασικοί συμβολισμοί των εξωφύλλων των άλμπουμ του και οι χαρακτήρες των τραγουδιών του θα μπορούν να έρθουν σ’ επαφή και να παίξουν πάνω στη σκηνή» πρόσθεσε ο Αχμέτ. Στη ροκ όπερα, το ολόγραμμα του Φρανκ Ζάπα θα υποδυθεί τον ρόλο του Μεγάλου Εξονυχιστικού Ελεγκτή.

«Ο πατέρας μου κι εγώ συζητούσαμε πολύ για την τεχνολογία 3D και την “ολογραφία”, ήταν κάτι στο οποίο είχε ενεργοποιηθεί έντονα. Αφιέρωσε σε αυτό το θέμα μισό κεφάλαιο του βιβλίου του, “The Real Frank Zappa Book”. Η περιοδεία είναι ένα γράμμα αγάπης κι ένα ταξίδι για να γιορτάσουμε την καλλιτεχνική ευφυΐα του Φρανκ Ζάπα. Σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνομαι ότι ολοκληρώνω κάτι που άρχισε ο πατέρας μου πριν πολλά χρόνια», εξήγησε ο Αχμέτ.

Το «The Bizarre World of Frank Zappa Hologram Tour» θα περιλαμβάνει και στιγμιότυπα από το στούντιο στο οποίο ο Ζάπα έκανε πρόβες το 1974. Το σπάνιο υλικό θα προβληθεί για πρώτη φορά καθώς ο Ζάπα το είχε καλά φυλαγμένο, μακριά από το φως της δημοσιότητας, για 44 χρόνια.

Οι ημερομηνίες της περιοδείας θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /str

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ