Ο Έλβις «ζει», 40 χρόνια μετά τον θάνατό του (video)

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (16/8) από το θάνατο του «Βασιλιά» του Rock n’ Roll, Έλβις Πρίσλεϊ . Ο Έλβις μπορεί να άφησε την τελευταία του πνοή στο Μέμφις του Τενεσί στις 16 Αυγούστου του 1977, αλλά για εκατομμύρια θαυμαστές του σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έφυγε ποτέ από η ζωή, καθώς «ζει και βασιλεύει» μέσα από την μουσική, το χορό και όλη την Ροκ-Ποπ κουλτούρα που κληροδότησε σε γενιές ανθρώπων.

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι, συγκεντρώθηκαν και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, στο Μέμφις του Τενεσί για να τιμήσουν το αγαπημένο τους ίνδαλμα, με την ξεχωριστή φωνή, τις πρωτοποριακές χορευτικές φιγούρες και την χαρακτηριστική εμφάνιση. Πολλοί από τους «πιστούς» συμμετείχαν στην αγρύπνια που πραγματοποιήθηκε πάλι για την επέτειο θανάτου του «Βασιλιά της Ροκ», στο πλαίσιο των συνολικών εκδηλώσεων προς τιμήν του που διαρκούν συνήθως για περίπου μια εβδομάδα. Απογοήτευση, ωστόσο, έχει προκαλέσει σε πολλούς το γεγονός ότι, για τη συμμετοχή στην αγρύπνια οι προσερχόμενοι κλήθηκαν εφέτος να πληρώσουν εισιτήριο αξίας 28, 75 δολαρίων.

Στο σύνολο της καριέρας του, ο Έλβις κυκλοφόρησε συνολικά 75 άλμπουμ, οι πωλήσεις των οποίων υπολογίζονται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, ξεπερνώντας σε αυτόν τον τομέα κάθε άλλο καλλιτέχνη. Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν 14 φορές υποψήφιος για το μουσικό βραβείο Grammy, το οποίο και έλαβε τρεις φορές.

Φωτογραφία AP: Brandon Dill

Πηγή: ΕΡΤ 1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος