Νέες ταινίες και σειρές από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel

Η συνέχεια των ταινιών «Fantastic Four», σε μια καινούρια περιπέτεια για την ομάδα υπερηρώων της Marvel, μια νέα κινηματογραφική πρόκληση για τον «Μαύρο Πάνθηρα» στο «Black Panther II», αλλά και καινούριες σειρές ανακοινώθηκαν από τη Disney (η οποία έχει αγοράσει εδώ και χρόνια την Marvel) στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματός της με τις πολυαναμενόμενες «φρέσκες» κυκλοφορίες της εταιρίας.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής των στούντιο της Marvel, Kevin Feige, στο Disney+ (την πλατφόρμα για την προβολή ψηφιακού περιεχομένου) αναμένεται να κυκλοφορήσουν σειρές όπως: το «Secret Invasion», με πρωταγωνιστές τους Samuel L. Jackson και Ben Mendelsohn, το «Ironheart», με πρωταγωνίστρια την Dominique Thorne και το «Armor Wars», με τον Don Cheadle να επιστρέφει στον ρόλο του James Rhodes/War Machine. Ακόμη, προβλέπεται μια εορταστική έκπληξη με την κυκλοφορία της live-action σειράς: «Guardians of the Galaxy».

Συνολικά, μέσα στα επόμενα χρόνια, η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει 10 σειρές στο Disney+ καλώντας τους λάτρεις των υπερηρώων να επισκέπτονται τακτικά το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Σε ό,τι αφορά τις κινηματογραφικές ταινίες, ο  επικεφαλής της εταιρίας ανακοίνωσε ότι ο Jon Watts (το όνομα του οποίου βρίσκεται πίσω από την τριλογία «Spider-Man») θα σκηνοθετήσει τη νέα περιπέτεια των «Fantastic Four».

Κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος, ο Kevin Feige απέτισε φόρο τιμής στον πρωταγωνιστή της ταινίας «Black Panther», Chadwick Boseman, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2020. Ο Feige επιβεβαίωσε πως στη συνέχεια του φιλμ («Black Panther II») δεν θα γίνει αναδιανομή ρόλων, τονίζοντας πως ο σκηνοθέτης Ryan Coogler δούλεψε σκληρά για την ταινία, η οποία προβλέπεται να κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με μια ακόμα ανακοίνωση του Kevin Feige, η τρίτη κινηματογραφική συνέχεια της ταινίας «Ant-Man» θα έχει τίτλο «Ant-Man and the Wasp: Quantumania» και σε αυτήν η Kathryn Newton θα υποδυθεί την Cassie Lang, κόρη του Scott Lang/Ant-Man.

Ως προς τους ρόλους των «κακών» στις νέες κυκλοφορίες, ο υπεύθυνος της Marvel έκανε γνωστό πως ο  Jonathan Majors θα ενσαρκώσει τον Kang the Conqueror στο νέο φιλμ με ήρωα τον  Άνθρωπο-Μυρμήγκι.

Από την μεριά του, ο δημοφιλής ηθοποιός Christian Bale θα υποδυθεί τον «κακό» Gorr the God Butcher, στην ταινία «Thor: Love and Thunder», η οποία επίσης αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

Μιλώντας ξανά για ήρωες που έχουν καλές προθέσεις, ο Feige έκανε λόγο για την αγαπημένη των κόμικς, America Chavez (γνωστή και ως Miss America) η οποία -χάρη στην ηθοποιό Xochitl Gomez που θα την ενσαρκώσει- θα αποκτήσει τη δική της θέση στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου της προγράμματος, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της μίνι σειράς «The Falcon and the Winter Soldier», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου στην πλατφόρμα Disney+. Επίσης παρουσιάστηκε το τρέιλερ της σειράς «Loki» -με πρωταγωνιστή τον Tom Hiddleston– η οποία θα κυκλοφορήσει τον Μάϊο του 2021.

Παρόλο που το 2020 ήταν η πρώτη χρονιά (από το 2009) που η Marvel δεν παρουσίασε κάποια νέα κυκλοφορία, το 2021 βρίσκει τους υπεύθυνους των κινηματογραφικών στούντιο πιο απασχολημένους από ποτέ, καθώς η εταιρεία εισέρχεται στο πεδίο της παραγωγής σήριαλ που θα μεταδίδονται διαδικτυακά και συνδέονται με τις κινηματογραφικές της ταινίες. Τα πρώτα επεισόδια της σειράς «WandaVision», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Elizabeth Olsen και Paul Bettany, είναι διαθέσιμα στο Disney+ από τις 15 Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε ο Kevin Feige, οι ταινίες και τα σήριαλ –μέσω των οποίων η εταιρία δίνει «ζωή» στους ήρωες των κόμικς- σχετίζονται μεταξύ τους. Η ηθοποιός Iman Vellani, η οποία πρωταγωνιστεί ως η έφηβη Kamala Khan στη σειρά «Ms. Marvel», συμπρωταγωνιστεί στην ταινία «Captain Marvel II» (2022) στο πλευρό της Brie Larson και της Teyonah Parris.

Η Tatiana Maslany, πρωταγωνίστρια της σειράς «She-Hulk» στη θηλυκή εκδοχή του πράσινου υπερήρωα, θα λάβει μια «ώθηση» για την ερμηνεία του ρόλου της από τον Mark Ruffalo -συμπρωταγωνιστή της στο σήριαλ- ο οποίος είναι ο Hulk στις ταινίες «Τhe Avengers» («Οι Εκδικητές»). Στη σειρά συμμετέχει επίσης ο Tim Roth ενσαρκώνοντας τον «κακό», Abomination.

Πέρα από τα σχέδιά της για την προβολή των εν λόγω σειρών μέσω διαδικτύου, η Marvel έχει προγραμματίσει για φέτος την κυκλοφορία τριών ταινιών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η «Μαύρη Χήρα» /«Black Widow» (με πρωταγωνίστρια τη Scarlett Johansson) η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 7 Μαΐου, καθώς η προβολή του φιλμ καθυστέρησε έναν χρόνο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος προβολών της Disney (Marvel) ένα κρίσιμο ερώτημα απασχόλησε τους υπεύθυνους της βιομηχανίας του θεάματος, σχετικά με το εάν –δεδομένης της πανδημίας και των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών ανά τον κόσμο- η εταιρία θα αποφασίσει να προβάλει τις ταινίες της απευθείας από την πλατφόρμα Disney+, όπως έκανε πέρσι με τη «Mulan». Το τι θα πράξει τελικά η Disney αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Warner Bros ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα προβάλει τις νέες κυκλοφορίες της (για το 2021) μέσα από το HBO Max, την υπηρεσία online παρακολούθησης ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Kevin Feige επιβεβαίωσε πως τόσο το «Black Widow» όσο και οι ταινίες «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» και «Eternals» θα κυκλοφορήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες, στις 9 Ιουλίου και στις 4 Νοεμβρίου αντίστοιχα.


Πηγή: hollywoodreporter.com

Φωτογραφία: Marvel Entertainment

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος