Ήρθε στο φως φιλμ από τα γυρίσματα της ταινίας «Help!» των Beatles

Μετά από 50 χρόνια ήρθε στο φως και διατίθεται προς πώληση ένα άγνωστο φιλμ με εικόνες από τα… «παρασκήνια» των γυρισμάτων της ταινίας «Help!» των Beatles (1965).

O Αυστραλός ηθοποιός, Λίο ΜακΚερν, που γύρισε αυτό το σύντομο φιλμ, στην ταινία υποδύεται έναν κακό θρησκευτικό αρχηγό, τον σουάμι Klang. Στο «παράλληλο», μέχρι σήμερα άγνωστο φιλμ, διάρκειας δέκα λεπτών τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται σε αυθόρμητες στιγμές κατά την παραμονή τους στις Αυστριακές Άλπεις.

Ο Λίο ΜακΚερν πέθανε το 2002. Έγινε διάσημος από τις συμμετοχές του στις ταινίες «A Man For All Seasons» (Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές), «Ryan’s Daughter» (Η κόρη του Ράιαν) και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική επιτυχία «Rumpole of the Bailey».

Στο φιλμάκι από τα γυρίσματα της ταινίας οι Beatles εμφανίζονται να κάνουν έλκηθρο στα χιόνια, να αστειεύονται ενώ παίζουν χάλκινα όργανα. Υπάρχουν και πιο προσωπικές στιγμές, όπου ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ καπνίζει τσιγάρο και φωτογραφίζει…

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», στην σύντομη ταινία περιλαμβάνονται ακόμη στιγμιότυπα στα οποία ο ΜακΚερν παίζει με την 10χρονη τότε κόρη του Άμπιγκεϊλ στο σκηνικό που είχε στηθεί για τα γυρίσματα του «Help!» Ακόμα, μπροστά από το φακό περνούν και οι τότε σύζυγοι και σύντροφοι των διάσημων «σκαθαριών».

Μέχρι στιγμής, το φιλμ δεν έχει προβληθεί ολόκληρο, αλλά ένα μικρό μέρος του παρουσιάστηκε σε εκπομπή του BBC την περασμένη Παρασκευή. Η τιμή της πώλησης του υπολογίζεται στις 45.101 δολάρια.

ο Νιλ Πίρσον πωλητής σπάνιων βιβλίων στο Λονδίνο, ο οποίος πουλά το αυθεντικό φιλμ 8 χιλιοστών δήλωσε στο Reuters: «Είναι υλικό που τραβήχτηκε το 1965 με τους ανθρώπους που ήταν τότε οι πιο διάσημοι στη γη, στο αποκορύφωμα της κοινής τους καριέρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος