Η Μόνικα Μπελούτσι –ως Μαρία Κάλλας- στο Ηρώδειο (video)

Στη σκηνή του Ηρωδείου θα ανέβει για πρώτη φορά, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η Μόνικα Μπελούτσι. Η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον ρόλο της θρυλικής Μαρίας Κάλλας, στο πλαίσιο μιας παράστασης που βασίζεται σε επιστολές και καταγεγραμμένες αναμνήσεις της μοναδικής ντίβας της Όπερας.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» υπογράφει ο Τομ Βολφ. Μετά την ταινία «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται» του 2017, ο Βολφ έχει θεωρηθεί κάτι σαν «ειδικός» για την ντιβίνα Κάλλας. Το φθινόπωρο του 2019 κυκλοφόρησε στη Γαλλία η μονογραφία του για την κορυφαία σοπράνο στην οποία, μετά από 5ετή έρευνα, έχει συγκεντρώσει περίπου 300 μη δημοσιευμένες επιστολές και αναμνήσεις της, που καλύπτουν μια περίοδο 30 χρόνων (1946-1977). Σ’ αυτές βασίζεται ο μονόλογος που θα ερμηνεύσει η Μόνικα Μπελούτσι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Όσοι παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Σεπτεμβρίου θα απολαύσουν τη Μόνικα Μπελούτσι στη σκηνή, να εξομολογείται -ως Κάλλας– σκέψεις και αναμνήσεις της από την πορεία της στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, αλλά και από τη δύσκολη προσωπική της ζωή, σημαδεμένη από την κακή σχέση με τη μητέρα της και από την μοιραία σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο Μαρινί στο Παρίσι.

Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00

Πληροφορίες-εισιτήρια


Πηγή: ΕΡΤ

Φωτογραφία: Associated Press

Βίντεο: ΕΡΤ1 (Επιμέλεια: Αναστασία Ζήγου)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος