Η Beyonce στην κορφή της λίστας του Forbes με αμοιβές 150 εκατ. δολαρίων

Στην κορυφή της ετήσιας λίστας του περιοδικού Forbes, με τις υψηλότερα αμειβόμενες καλλιτέχνιδες της μουσικής βιομηχανίας για το 2017, σκαρφάλωσε η Beyonce, μετά από το ιδιαίτερα επιτυχημένο της άλμπουμ “Lemonade” και την εξίσου επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία της.

Σύμφωνα με το Forbes η διάσημη εκπρόσωπος της R&B, που ξεπέρασε σε απολαβές τις Αντέλ και Τέιλορ Σουίφτ, κέρδισε 105 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις του δίσκου και από την περιοδεία της “Formation”, ενώ οι απολαβές της ενισχύθηκαν και από τη συλλογή μόδας της, την Ivy Park, καθώς και άλλες επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις υψηλότερα αμειβόμενες γυναίκες στον χώρο της μουσικής κατέλαβε η Αντέλ, με απολαβές που έφτασαν τα 69 εκατομμύρια δολάρια. Η Τέιλορ Σουίφτ, που πέρυσι είχε κατακτήσει την κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με απολαβές ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων, για την επόμενη χρονιά εμφάνισε κέρδη 44 εκατομμυρίων δολαρίων, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την παγκόσμια περιοδεία της “1989”. Σε κάθε περίπτωση, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια αναμένεται να αυξήσει τα έσοδά της στο διάστημα του επόμενου έτους, χάρη στο νέο της άλμπουμ με τίτλο “Reputation”— ο δίσκος με τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2017— αλλά και την επερχόμενη περιοδεία της.

Tτην τέταρτη θέση της λίστας του Forbes καταλαμβάνει η Σελίν Ντιόν, με απολαβές ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού σταμάτησε τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας, μετά τον θάνατο του συζύγου της Ρενέ Ανζελίλ τον Ιανουάριο του 2016.

Για να παρουσιάσουν τη λίστα με τις πλουσιότερες καλλιτέχνιδες της μουσικής βιομηχανίας, οι υπεύθυνοι του Forbes βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με ατζέντηδες, μάνατζερ, δικηγόρους κλπ. Η αναφορά στις απολαβές που περιλαμβάνονται στη λίστα αφορά τα έσοδα προ φόρων για ένα διάστημα 12 μηνών, που ξεκινά από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Για τον υπολογισμό των εσόδων των εκπροσώπων της μουσικής βιομηχανίας, ελήφθησαν επιπλέον υπόψη τα στοιχεία που περισυλλέχθηκαν από το Pollstar, τη Recording Industry Association of America και τη Nielsen SoundScan.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP/Andrew Harnik

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ