Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Ξεκινάει, την 1η Δεκεμβρίου, το πρώτο εικαστικό γεγονός, Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, το οποίο διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τον γκαλερίστα κ. Παντελή Τσάτση, καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης.

Είκοσι πέντε γκαλερί από εννέα χώρες, επτά παράλληλα projects, είκοσι πέντε συμμετοχές μουσείων, τιμώμενοι καλλιτέχνες και μουσειακές εκθέσεις κάνουν το Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair ενδιαφέρον και πλούσιο για όσους αγαπούν τις εικαστικές τέχνες.

Στη διοργάνωση θα παρουσιάζονται έργα και αναφορές στην τέχνη από την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Ανάμεσα στους τιμώμενους καλλιτέχνες θα είναι ο γλύπτης Θόδωρος και ο ζωγράφος Νίκος Σαχίνης. Αναφορά θα γίνει και στον Μάριο Πράσινο.

Από τις ιδιαίτερες εκδηλώσεις είναι οι:

Collector’s eye Ι

Collector’s eye ΙΙ, contemporary art collection

Jewish Museum

Οutsider art

«Άλλοι – Άλλοτε – Τώρα»

Ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εγκαινίων της 1ης Art Thessaloniki, αναφέρθηκε στη σχέση που διατηρεί διαχρονικά η ΔΕΘ-Helexpo με τον πολιτισμό.
«Ήταν εδώ και καιρό στην πρόθεσή μας η διοργάνωση μιας έκθεσης τέχνης και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να την παρουσιάζουμε», σημείωσε ο κ. Τζήκας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης, κ. Παντελής Τσάτσης, ανέφερε από την πλευρά του: «Ξεκινάει ένα τρένο με 25 γκαλερί και την επόμενη χρονιά θα χρειαστούμε κι άλλα βαγόνια». «Δεν είναι δυνατό να λέμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι προορισμός, χωρίς να έχει τέχνη», ανέφερε ο κ. Τσάτσης και επισήμανε «τον διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης, με έμφαση προς ανατολάς», αλλά και τη «στενή της σχέση και με τις ελληνικές γκαλερί, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας».

Όπως ανέφερε με τη σειρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, η Art Thessaloniki, με ένα σχεδιασμό μέχρι το 2020, θα εξελιχθεί σε μία από τις πιο διεθνοποιημένες εκθέσεις. «Είναι μια έκθεση που σκεφτόμασταν χρόνια και καταφέραμε τελικά να την εντάξουμε στο εκθεσιακό μας καλεντάρι», ανέφρε.

Η 1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης και πολυάριθμων φορέων της πόλης.

Το ωράριο λειτουργίας είναι: Πέμπτη: 17:00-22:00, Παρασκευή: 14:00-21:00, ΣάββατοΚυριακή: 11:00-21:00.

Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση κοστίζει 5 ευρώ.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ