«Taste of Greece»: Η ξεχωριστή ελληνική εκδήλωση στο βρετανικό κοινοβούλιο

Μια ξεχωριστή ελληνική εκδήλωση το «Taste of Greece» φιλοξένησε το βρετανικό κοινοβούλιο. Βρετανοί υπουργοί και βουλευτές στην αίθουσα Τζούμπιλι δοκίμασαν παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

«Είναι ευτυχής συγκυρία που η Ελλάδα βρίσκεται στο βρετανικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης. «Αυτή την εποχή θελουμε να συνδυάσουμε τον τουρισμό με την γαστρονομία κάνοντας μια εκδήλωση. Η απήχηση που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός είναι μοναδική» πρόσθεσε.

Την αγάπη του για την Ελλάδα εξέφρασε ο βρετανος υπουργός Τουρισμού Nigel Huddleston, ο οποίος δήλωσε οτι θα επισκεφτεί φέτος τη χώρα μας: «Υπάρχουν προφανώς ισχυροί πολιτιστικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες και φυσικά η Ελλάδα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών».

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, χταπόδι και μουσακά ήταν αυτά που προτίμησαν τα περισσότερα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου. «Είχαν όλοι στα πιάτα τους κεφτεδάκια, χταπόδι και μουσακά. Μας έκανε τρομερή εντύπωση που όλοι προτίμησαν το κουλούρι Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Γιώργος Νυφούδης εκπρόσωπος του εστιατορίου Life Goddess.

Το ενδιαφέρον των Βρετανών τουριστών για την χώρα μας συζητήθηκε στην διάρκεια της εκδήλωσης. Ο αριθμός των κρατήσεων φτάνει το επίπεδο του 2019, δήλωσε η διευθύντρια του ΕΟΤ Ελένη Σκαρβέλι. «Η Ελλάδα ξεκίνησε δυναμικά φέτος. Η αγάπη των Άγγλων είναι δεδομένη. Από την αγορά έχουμε το μήνυμα οτι έχουμε φτάσει τις κρατήσεις του 2019 που ήταν μια πολύ καλή χρόνια για την Ελλάδα».

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος