Tang’O: Μια χορογραφία κάτω από το νερό «μαγεύει» τους χρήστες του διαδικτύου

Τη μαγεία και την ομορφιά ενός κόσμου κάτω από το νερό φωτίζει –με την αποτύπωση μιας πρωτότυπης «υδάτινης» χορογραφίας- ο καταξιωμένος καλλιτέχνης του είδους, Bastien Soleil. Στο βίντεο με τίτλο Tang’O (το οποίο έχει ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, κυρίως μέσα από τον ιστότοπο του YouTube) ο ίδιος υπογράφει τη σκηνοθεσία, την κινηματογράφηση και την παραγωγή. Η Ariadna Hafez Navarro καταδύεται, χωρίς ειδικό εξοπλισμό, και χορεύει στη χορογραφία που έχει επιμεληθεί η ίδια.

«Μερικές φορές, το να κάνουμε τέχνη σημαίνει να κάνουμε κάτι απλά και μόνο επειδή ξέρουμε ότι θα είναι όμορφο. Χάρη στο νερό, στον φωτισμό και στο ταλέντο της χορεύτριας Ariadna, το Tang’O προσφέρει στον θεατή μια καινοτόμο οπτική στη λήψη εικόνων κάτω από το νερό και στην τέχνη εν γένει», σημειώνει ο καλλιτέχνης.

Γυρισμένο στη δημοφιλή πισίνα Y-40 στην Ιταλία (η οποία μέχρι πρόσφατα θεωρούταν αυτή με το μεγαλύτερο βάθος στον κόσμο) το βίντεο έχει διάρκεια τριών, περίπου, λεπτών. Φτιάχτηκε από δύτες εκπαιδευμένους στην ελεύθερη κατάδυση, χωρίς τη χρήση ειδικού αναπνευστικού εξοπλισμού. Όλα τα πλάνα γυρίστηκαν σε βάθος δέκα μέτρων κάτω από την επιφάνεια του νερού. Για την ολοκλήρωση της κινηματογράφησης, η χορεύτρια και ο εικονολήπτης βούτηξαν 120 φορές στον πυθμένα της πισίνας, κρατώντας την αναπνοή τους.

«Στα δικά μου μάτια, η ομορφιά και η χαρά συνδέονται», αναφέρει ο Soleil στην ιστοσελίδα του και προσθέτει: «γι’ αυτό επιλέξαμε μια τόσο δυναμική και ζωντανή μουσική και χορογραφία».

Στον προσωπικό του ιστότοπο μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον ίδιο, τους συντελεστές της ομάδας και τα υπόλοιπα πρότζεκτ του καλλιτέχνη.

Δείτε εδώ το βίντεο.


Πηγή: deeperblue.com

Φωτογραφία: YouTube/ Bastien Soleil

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος