«Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο» Κυκλαδικής Τέχνης

Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα των παιδιών! Για κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και τον Μάιο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από δράσεις προσαρμοσμένες για την κάθε ηλικία (2,5 έως 10 ετών), όπως παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!

«Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο» Κυκλαδικής Τέχνης

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του Μουσείου έχει εμβολιαστεί. Επιπλέον, το Μουσείο έχει λάβει το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

«Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο» Κυκλαδικής ΤέχνηςΔείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Μουσείου για τον Δεκέμβριο 2021:

-Για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών

«I like to move it, move it!» «Χριστουγεννιάτικη γιορτή» 

 Σάββατο 4/12, 11:00-13:00, Κυριακή 5/12 και Κυριακή 19/12, 11:30-13:30 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, γονείς και παιδιά ξεσηκώνουν το Μουσείο με έναν χορό που αγαπήθηκε από όλον τον πλανήτη τη χρονιά που πέρασε.  Ένας ρυθμός από τη Νότια Αφρική οδηγεί τα βήματά μας και τα γεωμετρικά σχήματα της αφρικανικής τέχνης μας δίνουν την έμπνευση για τα χριστουγεννιάτικα κάδρα μας. Γονείς και παιδιά κόβουν, κολλάνε, βάφουν  και τυπώνουν για να δημιουργήσουν με την τεχνική της κολλογραφίας πρωτότυπα έργα. Έργα που θα γίνουν κάδρα, κάρτες και ευχές για τα Χριστούγεννα γεμίζουν το εργαστήριο μας. Γονείς και παιδιά αφήνονται στη μαγική διαδικασία του τυπώματος και βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να ξετυλίγεται ένα μικρό θαύμα.

Ελάτε να χαρούμε τη ζεστασιά του χορού και των χρωμάτων!

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

-Για παιδιά 4-6 ετών «Ταξίδια στον χρόνο», Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι – Φανταστικός χρόνος

 Σάββατο 11/12, 11:00-13:00, Κυριακή 12/12, 11:30-13:30 και Σάββατο 18/12, 11:00-13:00 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

«Η Άνια και η Μάγισσα του Χιονιού», των Linda Sunderland και Daniel Egneus, Εκδόσεις Μάρτης

«Ο Κήπος του Χιονιού είναι ένα μέρος ασφαλές για τη μικρή Άνια, μακριά από τους κινδύνους της παγωμένης ερημιάς που τον περιτριγυρίζει. Όμως, πέρα μακριά, κάτω από το κινούμενο ποτάμι του πάγου, ένα πλάσμα ξυπνά από ύπνο 1000 χρόνων. Τα παγωμένα μάγια της θα φτάσουν ως την καρδιά του Κήπου του Χιονιού και θα στείλουν την Άνια και τον πατέρα της σ’ ένα επικίνδυνο ταξίδι για να φέρουν πίσω τον άνθρωπο που αγαπούν περισσότερο».

Στο Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μας ακολουθούμε την Άνια και τον πατέρα της στο ταξίδι τους στον παγωμένο Βορρά και μαγευόμαστε από τις εικόνες του βιβλίου των Linda Sunderland και Daniel Egneus. «Η Άνια και η Μάγισσα του χιονιού» θα γεμίσει το μυαλό μας με εικόνες για να φτιάξουμε τα δικά μας παραμύθια με την τεχνική του κολάζ και τη ζωγραφική. Σελίδες περιοδικών και χρωματιστά φύλλα παίρνουν τη θέση των χρωμάτων και οι μπογιές δίνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στο τέλος, οι γονείς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους και θα γράψουν τα κείμενα με ένα πινέλο…

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στον παγωμένο Βορρά!

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 6-10 ετών

«Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον»Ai Weiwei, 

Σάββατο 4/12, 11:00-13:00, και Κυριακή 5/12, 11:30-13:30 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Ο ηλιόσπορος αποτελεί για τον Ai Weiwei, ένα χαλαρωτικό σνακ που μοιραζόμαστε με τους φίλους μας, όπως κάνουμε και με τα συναισθήματα ή τα όνειρά μας. Προέρχεται από ένα λουλούδι που ψάχνει συνεχώς το φως του ήλιου, σύμβολο ενότητας, ελπίδας και ζεστασιάς. Το αποτέλεσμα; Φτιάχνει λόφους από εκατοντάδες χιλιάδες χειροποίητους ηλιόσπορους.

Έλα να μοιραστείς μαζί μας μερικούς ηλιόσπορους!

Πάμε να φτιάξουμε και εμείς τους δικούς μας λόφους που κατά βάθος θα ήθελαν να είναι ηλιοτρόπια!

Σε αυτό το εργαστήριο θα ξεκινήσουμε με μία σύντομη αναφορά στο έργο του καλλιτέχνη και μια λεπτομερέστερη περιγραφή του έργου του Sunflower Seeds. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουμε λόφους από πηλό τους οποίους θα επικαλύψουμε με ηλιόσπορους.

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 6-10 ετών,  «Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον», Alexander Calder

«Έρχεται χιονοθύελλα στο Μουσείο!»

Σάββατο 11/12, 11:00-13:00 και Σάββατο 18/12, 11:00-13:00  (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Στο εργαστήριο αυτό, θα φτιάξουμε ένα κινούμενο χειμερινό τοπίο και θα ακούσουμε τη μελωδία του χιονιού, καθώς θα ισορροπούν οι χιονονιφάδες μας!

Σύμφωνα με τον Alexander Calder, τα έργα του αποτελούν γλυπτά σε κίνηση που σε καλούν να τα ακολουθήσεις και να ακούσεις τη «μελωδία» τους. Βασισμένοι στο έργο του με τίτλο Snow Flurry I (1948), θα φτιάξουμε τα δικά μας κινούμενα γλυπτά, που θυμίζουν χιονοθύελλα και θα γεμίσουμε το Μουσείο με την μαγεία των γιορτών!

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

 Για περισσότερες πληροφορίες: www.cycladic.gr/page/family

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος