Τα «Μαγνητικά πεδία» στον δρόμο προς τα Όσκαρ

Η ταινία «Μαγνητικά πεδία» του Γιώργου Γούση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση βραβείων OSCAR με σκοπό τη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας), στο πλαίσιο της 95ης διοργάνωσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, επέλεξε επταμελής επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, έκανε αποδεκτή τη γνώμη της Επιτροπής και εξέδωσε τη σχετική απόφαση.
Τα «Μαγνητικά πεδία» στον δρόμο προς τα Όσκαρ
Τα «Μαγνητικά πεδία» είναι μια ταινία δρόμου με φόντο μια Κεφαλλονιά, αγνώριστη σ’ όλους όσοι την ξέρουν από εικόνες της σαν κι αυτές του Μύρτου.
Ο Αντώνης και η Έλενα, οι κεντρικοί χαρακτήρες της ταινίας, γνωρίζονται τυχαία την ώρα της αποβίβασής τους από το πλοίο στο λιμάνι του νησιού. Το αμάξι του Αντώνη μένει από βλάβη στο γκαράζ του πλοίου (στην «παντόφλα» της γραμμής Ληξούρι -Αργοστόλι) και η Έλενα, που βρίσκεται εκεί χωρίς προφανή σκοπό, προτείνει να τον πάρει στο γέρικο ρενώ της, τον Ζορζ, που δεν έχει χειρόφρενο, για να τον μεταφέρει στο πιο κοντινό ξενοδοχείο.
Η Έλενα ήρθε στην Κεφαλλονιά τυχαία, τρομαγμένη από την εικόνα της στον καθρέφτη, για να πετάξει κάπου το φορτίο της ζωής της. Ο Αντώνης, που η εικόνα του τον κάνει να φαντάζει με θαλασσοδαρμένο ναυτικό, μεταφέρει μια οστεοθήκη· έχει επωμιστεί το καθήκον να θάψει τα οστά μιας θείας του στον γενέθλιο τόπο της.
Πηγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος